Poate pentru ca e frig, poate pentru ca au nopti lungi sau pentru ca lucreaza mult, locuitorii Tarilor Nordice au cele mai primitoare cafenele. Neasteptat pentru multi, si nivelul consumului de cafea din aceste tari este cel mai ridicat din lume.

Poate pentru ca e frig, poate pentru ca au nopti lungi sau pentru ca lucreaza mult, locuitorii Tarilor Nordice au cele mai primitoare cafenele. Neasteptat pentru multi, si nivelul consumului de cafea din aceste tari este cel mai ridicat din lume:


  • Finlanda – 12 kg/ locuitor/ an

  • Norvegia – 9,6 kg/ locuitor/ an

  • Islanda – 9 kg/ locuitor/ an

  • Danemarca – 8,9 kg/ locuitor/ an

  • Suedia – 8,2 kg/ locuitor/ an

Si chiar aaa, cu record, cu tot, subiectul e destul de timid abordat in carti sau articole de specialitate. Au inceput sa mai apara totusi site-uri care vorbesc despre cafenelele si expertii barista ai Nordului si cateva proiecte mai indraznete isi fac curaj sa se afirme.

Corey si Samantha sunt doua fete din America, pasionate de calatorii si de Europa de Nord. Corey studiaza arhitectura si design, Samantha si-a ridicat recent diploma de la Business School Lausanne.

Dupa cativa ani in care au locuit / lucrat / studiat in Danemarca si Islanda, calatorind intre timp si prin tarile vecine, Sam si Corey au descoperit cultura cafelei la nordici si au fost fascinate de oamenii si obiceiurile din locurile vizitate. Un grajd din apropierea Stockholm-ului deghizat in cafenea, o cafenea-waffle house la marginea muntilor in Norvegia, o alta cafenea ca din povesti asezata pe malul abrupt al unui fiord dintr-un satuc islandez: aceste mici descoperiri, prieteniile legate si experienta ritualului cafelei au fost o motivatie suficienta ca fetele sa-si doreasca sa scrie o carte despre ele.

Citeste continuarea pe Barstein.ro

Sursa foto main: Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.