Google incearca sa tina piept dezvoltarii din ce in ce mai evidente a gigantului Facebook si lanseaza (sub forma pilot) reteaua sociala Google+.

Cine incearca sa acceseze din Romania adresa noului site de socializare Google+ este intampinat cu urmatorul mesaj: "Google+ este in curs de testare limitata. In acest moment, testam produsul cu ajutorul unui numar mic de persoane, insa in curand proiectul Google+ va fi gata pentru toata lumea. Lasati-ne adresa de e-mail si ne vom asigura ca veti fi primul(a) care va afla cand putem invita mai multe persoane."

Revenind la ideea in sine, Google nu este la prima incercare de a dezvolta o platforma care sa concureze cu Facebook, insa toate incercarile care au avut loc pana acum au dat gres. Totusi, portivit analistilor din zona IT, Google+ are sanse destul de mari sa devina un competitor serios pentru Facebook.

Se repeta istoria ca in cazul "HI5" ?

Foarte multi s-au intrebat atunci cand Google a decis sa lanseze platforma Google+ daca nu cumva istoria urmeaza sa se repete. La fel cum Facebook a reusit sa detroneze liderul retelelor sociale de acum cativa ani, HI5.

Raspunsul poate sa fie previzibil, tinand cont de ultimele cifre care situeaza Facebook pe culmile unor noi recorduri din domeniu si astfel, parerile despre aceasta teorie raman totusi rezervate. De exemplu, de curand Facebook a atins recordul de 750 de milioane de utilizatori, un prag care starneste in mod clar invidii in multe cercuri.

Revenind la prezentarea noului Google+, pentru ca despre el vorbim in acest caz, trebuie sa precizam ca foarte multi sustin ca el copiaza destul de bine platforma Facebook , lucru care este privit si ca un avantaj dar si ca un dezavantaj.

Totusi, atunci cand exista concurenta intre doua produse se intampla si lucruri bune. Daca timpul o sa dovedeasca faptul ca Google+ poate sa devina un competitor serios pentru Facebook, de castigat din acesta confruntare nu vor avea decat fanii platformelor sociale.

Citeste si:
Cătălin Moroșanu a fost victima hackerilor. Și-a pierdut conturile...
Cătălin Moroșanu a fost...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.