Telefonul T-Mobile G1 etaleaza un Touch Screen intutiv si tastatura QWERTY, plus servicii si aplicatii noi de la Google.

T-Mobile a anuntat alaltaieri lansarea internationala a primului smartphone cu operare Android™ in parteneriat cu Google. Telefonul va fi disponibil in curand doar pentru clientii T-Mobile de pe doua continente.

Noul G1 combina functionalitatea touch-screen si tastatura QWERTY cu experienta mobila Web care include serviciile Google de care milioane de oameni s-au bucurat pana acum pe desktop, inclusiv Google Maps Street View™, Gmail™, YouTube™ etc.

Cole Brodman, chief technology si innovation officer, T-Mobile USA, declara: ”Atat internetul cat si telefonul mobil sunt instrumente indispensabile in viata noastra, dar doar o mica parte din consumatori acceseaza internetul de pe telefon. G1 reprezinta o oportunitatea pentru piata din SUA de a determina consumatorii sa adopte folosirea internetului mobil prin declansarea inovatiilor Google prin intermediul unei experiente software unice, care mobilizeaza serviciile Google pe care sute de milioane de oameni se bazeaza in fiecare zi.”

“Din ce in ce mai mult, conectivitatea nu inseamna doar un simplu apel pe telefon, ci si acces la informatii globale”
, a spus Andy Rubin senior director al platformei mobile pentru Google. “Stirile de astazi semnifica un important prim pas pentru Open Handset Alliance: Cu Android am deschis internetul mobil nu doar pentru milione de utilizatori, dar si pentru a mobiliza comunitatea de dezvoltatori care intelege ca platforma cea mai importanta din lume se afla in palmele noastre.”

Cu o interfata intuitiva si acces one-touch pentru Google Search, T-Mobile G1 este primul telefon care permite accesul pe Piata Android unde clientii pot gasi si descarca aplicatii pentru a-si extinde si personaliza telefonul in functie de stilul lor de viata.

Clientii T-Mobile din USA au posibilitatea sa-si comande G1 in numar limitat pe site-ul www.t-mobileg1.com. Acest dispozitiv va fi disponibil in magazinele de retail T-Mobile selectionate si online in USA incepand cu 22 octombrie 2008 la pretul de 179 dolari. T-Mobile G1 va fi de asemenea disponibil in Marea Britanie incepand din noiembrie 2008, iar in Europa in prima parte a anului 2009 in tari precum Germania, Austria, Cehia si Olanda.

Familiaritatea Google pentru o experienta superioara a internetului pe mobil

Lucrand impreuna, T-Mobile, Google si HTC au integrat sistemul Android si serviciile T-Mobile in forma si functionalitatea telefonului. Ecranul vibrant si superior calitativ al terminalului T-Mobile G1 dezvaluie tastaura QWERTY, excelenta pentru a comunica cu prietenii online sau folosind e-mailul de pe telefon, IM sau mesagerie. Ca o optiune suplimentara in accesarea dispozitivului, T-Mobile G1 este echipat cu trackball comod pentru o precizie mai buna si navigare cu o singura mana.

Citeste si:
iPhone vs. smartphone-uri Samsung: care este cel mai bun?
iPhone vs. smartphone-uri...

Browser-ul Web HTML permite utilizatorilor sa vada orice pagina web asa cum a fost creata, face zoom usor pentru a mari orice sectiune prin simpla atingere a ecranului. Cu suport incorporat pentru T-Mobile 3G si EDGE, cat si Wi-Fi, G1 se poate conecta la orice conexiune de date disponibila pentru a naviga pe internet si a descarca informatii in mod rapid si usor.

Vizualizarea strazilor cu Google Maps

Cu Google Maps, utilizatorii G1 pot vizualiza instant harti si imagini prin satelit, pot gasi companii locale primi indicatii si explora diferite strazi, totul prin intermediul unei interfate usor de utilizat. Google Maps are deasemenea caracteristica syncs cu compas incorporat in telefon – o noutate in aceasta industrie – permitand utilizatorilor sa vizualizeze si sa navigheze cu 360 de grade prin simpla miscare a telefonului. Google Maps Street View este disponibila astazi in mai multe zone din SUA si in curand si in orasele din Europa.

Citeste si:
HTC lanseaza noul HTC One A9 in Romania
HTC lanseaza noul HTC One A9...

Comunicand din mers

G1 detine aplicatia e-mail client HTML, aplicatie care face posibila sincronizarea cu e-mail-ul, calendarul si melodiile preferate din Gmail, cat si alte servicii de e-mail POP3 si IMAP. Telefonul poate realiza o multitudine de task-uri: citirea unei pagini de internet in timp ce e-mail-ul se descarca in fundal. Combina de asemenea suport pentru Instant Messaging pentru Google Talk™, cat si AOL®, Yahoo! Messenger ® si Windows Live Messenger in USA. Cu acces la internet browsing high-speed si camera de 3-megapixeli cu capacitate de a impartasi fotografiile, G1 este ideal pentru a balansa un stil de viata activ, fie impartind fotografii, cautand ultimile scoruri sportive sau accesand site-uri.

Continut generat de consumatori

Clientii pot utiliza 3G si conexiunea Wi-Fi pentru a atasa si impartasi fotografii prin e-mail sau MMS sau pentru a descarca muzica de pe site-urile lor favorite. In curand acestia vor putea sa incarce si sa posteze fotografii pe blog-urile personale. Suportul built-in pentru YouTube permite clientilor sa se bucure de continutul original creat pe YouTube, sa navigheze prin categoriile video YouTube sau sa caute anumite materiale video.

Muzica la indemana

Citeste si:
De ce nu este bine să folosești alarma telefonului pentru a te...
De ce nu este bine să...

G1 aduce cu sine o noua aplicatie dezvoltata de Amazon.com care ofera clientilor acces rapid la Amazon MP3, magazinul de download digital de muzica Amazon.com, cu mai mult de 6 milioane de track-uri MP3 DRM-free. Folosind noua aplicatie, utilizatorii pot sa caute, sa achizitioneze si sa downloadeze muzica de pe Amazon MP3 direct pe telefon (pentru a descarca muzica este nevoie de o conexiune Wi-Fi; cautarea si achizitionarea muzicii poate sa se faca oriunde exista conexiune pe telefonul mobil).

Android Market

G1 este primul telefon care ofera acces la Android Market, care gazduieste aplicatii unice si pune impreuna serviciile existente cu cele noi, de la dezvoltatorii din intreaga lume. Cu doar cateva click-uri, clientii pot sa gaseasca si sa descarce o varietate larga de aplictaii software inovatoare - de la jocuri pana la social networking si cumparaturi on-the-go - pentru a-si personaliza telefoanele mobile si pentru a-si sustine stilul de viata. G1 va cuprinde o serie de aplicatii Android unice si inovatoare, care vor putea fi descarcate cu ajutorul Android Market, printre care:

Citeste si:
Google Maps: funcția care afișează rutele eco va fi disponibilă în...
Google Maps: funcția care...

ShopSavvy: o aplicatie ce are ca scop sa ajute utilizatorii sa faca ceea ce se numeste “comparative shopping”. Utilizatorii scaneaza codul UPC al produsului cu camera telefonului mobil in timp ce fac cumparaturi si pot sa compare imediat preturile dintre comerciantii online si magazinele locale.

Ecorio: este o noua aplicatie dezvoltata pentru a ajuta utilizatorii sa tina evidenta calatoriilor zilnice si sa vada cum arata amprenta lor digitala. Avand acces la tips and tricks, Ecorio permite utilizatorilor sa inregistreze pasii pe care ii urmeaza pe parcursul unei zile pentru a observa impactul asupra mediului inconjurator

BreadCrumbz: o noua aplicatie care permite crearea unei harti vizuale pas cu pas, cu ajutorul fotografiilor. Consumatorii isi pot crea singuri rutele, pot sa le puna in comun cu cele ale prietenilor sau cu intreaga lume.

G1 va fi comercializat in Statele Unite incepand cu 22 octombrie, pentru 179 de dolari.

Specificatii:

- HSDPA 1700 / 2100 plus quadband EDGE
- WiFi
- 3D graphics acceleration
- 3-megapixel camera
- 256 MB integrated storage, 1GB microSD card included
- Android Market for on-device app purchases
- Amazon MP3 app for on-device music purchases
- Push Gmail support with full HTML client
- Bluetooth (but no A2DP)
- Google Maps with Street View
- No Microsoft Exchange support
- No desktop synchronization -- it all happens over the air
- 350 minutes talk time over 3G, 406 minutes over GSM
- 402 hours standby over 3G, 319 hours over GSM

Pentru a vedea mai multe imagini cu G1, click aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.