Nu este chiar simplu sa asortezi hainele colorate. Ele sunt asemenea unui puzzle: pot alcatui o tinuta placuta, chic sau dimpotriva...

Regula curcubeului (ROGVAIV) se aplica in moda, asa cum se aplica in arta si nu numai. Inainte de a imbina corect piesele vestimentare colorate, aminteste-ti ca exista trei culori primare: rosu, galben si albastru, din fiecare rezultand gradual nuante asemanatoare si trei culori secundare: oranj, verde si violet, obtinute din amestecul a doua culori primare (rosu + galben = oranj; galben + albastru = verde; rosu + albastru = violet).

Iata care sunt combinatiile cromatice permise in moda:

Rosu

Este o culoare energica, pasionala, care se remarca imediat. Preferata de designeri, indiferent de sezon, aceasta culoare trebuie purtata cu atentie, pentru ca nu poate insoti orice nuanta. In general se recomanda combinatiile de rosu si culori inchise, chiar daca unele dintre ele sunt calde: maro, caramiziu, roz inchis. Rosul se inrudeste cu violetul si oranjul, asa incat aceste combinatii sunt permise. Verdele reprezinta de asemenea un "compliment" pentru rosu, atat timp cat nuantele alese sunt inchise, compacte, verdele avand tenta de khaki.

NU: Combinatie de rosu cu albastru sau galben.

Albastru

Albastrul este culoarea verii si inspira prospetime, incredere, relaxare. De aceea, albastrul se asorteaza foarte bine cu nuante deschise. Oricine a incercat combinatia jeans - top (tricou) alb, tocmai pentru ca reprezinta un ansamblu placut. De asemenea, albastrul se imbina foarte bine cu nuante mult mai inchise. Culorile analoage pentru albastru sunt verde si violet, astfel ca nuantele foarte deschise de verde sau violet se asorteaza cu cele inchise de albastru. Albastrul poate fi combinat si cu oranj, culoarea sa complementara.

NU: Combinatie de albastru cu rosu sau galben.

Galben

Este una dintre culorile acestui sezon si se utilizeaza adesea pe catwalk-urile internationale, in diverse combinatii. Asa-numita 'culoare a geloziei' inspira entuziasm, este foarte atractiva, insa in aceeasi masura greu de asortat cu alte culori. De cele mai multe ori sunt preferabile perechile galben - negru sau galben - violet. Culorile analoage pentru galben sunt verde si oranj, ceea ce inseamna ca nuantele light ale acestora se pot combina cu galben. Se evita asocierea galbenului cu diverse culori calde, foarte puternice, pentru ca tinuta in ansamblu va fi prea ostentativa.

Citeste si:
Zeci de oameni s-au călcat în picioare la deschiderea unui magazin...
Zeci de oameni s-au călcat în...

NU: Combinatie de galben cu rosu si albastru.

Alb / Negru

Nonculorile vor fi intotdeauna la moda, atat pentru ca pot conferi eleganta si rafinament purtate individual, cat si pentru ca actioneaza ca "nuante" neutre, in cazul in care completeaza o tinuta multicolora. Ambele nonculori se asorteaza cu orice culoare, indiferent de sezon si tendinte. Daca albul este preferat mai mult pentru tinutele de zi, casual, negrul poate fi oricand vedeta unei seri speciale alaturi de partenera ta.

Articol de Torque


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.