Membri unei familii italiene nu pot simti durere din cauza unei mutatii genetice rare.

La prima vedere, aceasta este o familie ca oricare alta. Numai ca, sase membri ai familiei Marsili din Italia, nu simt durere.

Potrivit Letiziei Marsili, una dintre fiicele Mariei Domenico, capul familiei, a observat ca ceva este in neregula in copilarie, cand se lovea sau se alegea cu o fractura, dar nu simtea niciun fel de durere. Colegii ajunsesera sa o numeasca "superwoman" datorita acestei abilitati unice.

Acelasi lucru i s-a intamplat si fiului Letiziei, care a cazut de pe bicicleta, si-a rupt bratul, dar nu a observat si si-a vazut in continuare de drum.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca membri familiei sufera de o mutatie a genei ZFHX2. Din cauza acesteia, sistemul nervos nu reactioneaza asa cum ar face-o in mod normal.

"Daca am afla motivul din spatele absentei durerii, atunci am putea dezvolta o noua generatie de medicamente analgezice", a declarat doctorul James de la Universitatea din Londra.

Oamenii de stiinta au numita aceasta mutatie rara "Sindromul Marsili", dupa familia italiana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.