Cei care sufera de migrene spun ca anumite alimente actioneaza ca factori declansatori, dar potrivit oamenilor de stiinta de vina ar fi nu mancarea, ci bacteriile care se gasesc in gura oamenilor.
In urma unui studiu recent s-a descoperit ca persoanele care sufera de migrene au mai multe bacterii in gura care au abilitatea de a modifica anumite substanta numite nistrati. Pentru ca anumite alimente, precum carnea porocesata, sunt bogate in nitrati, acestea contribuie la declansarea durerilor de cap atunci cand intra in contact cu bacteriile din gura.
Desi savantii sunt de parere ca aceste bacterii ar putea contribui la declansarea migrenelor, nu s-a gasit inca nicio asociere clara intre cele doua. Totusi, oamenii de stiinta cred ca acest studiu va ajuta la avansarea cercetarilor si la o mai buna intelegere a factorilor care declanseaza migrene.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Femeia care rescrie felul în care copiii învață să vorbească
Sursa: start-up.ro
-
Răzvan Ghenu, Arggo: Ne confruntăm cu din ce în ce mai multe atacuri cibernetice
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 29 aprilie - 5 mai
Sursa: garbo.ro
-
UniCredit va oferi carduri adaptate pentru nevăzători
Sursa: futurebanking.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 26 aprilie 2024?
Sursa: kudika.ro
-
Pleci în Germania la Campionatul European de Fotbal? Ce sfaturi are un...
Sursa: wall-street.ro