Yuppy5 Aprilie 201613:58

Lectura de un minut

90 de secunde in mintea unui copil care sufera de autism.

Gandeste-te la toti stimulii pe care ii primesti atunci cand este in mall: sunetul, culorile, mirosurile, lumea care misuna in jurul tau. Toata aceasta informatie poate fi obositoare. Acum, inmulteste toti acesti stimuli cu 100.

Pentru multe dintre persoanele care sufera de autism, hiperstimularea este o problema cu care se confrunta in fiecare zi. Deoarece sunt hipersensibili, creierul lor proceseaza mai greu stimuli precum miros, sunet, etc.

Pentru a atrage atentia asupra sensibilitatii ridicate a copiilor care sufera de autism, o organizatie din Marea Britanie a realizat un clip in care permite privitorilor sa vada lumea prin ochii lor.

Chiar daca multi oameni au auzit de autism, foarte putini sunt cei care inteleg cum afecteaza comportamentul. Copiii nu au crize deoarece sunt obraznici, ci pentru ca nu stiu cum sa faca fata avalansei de informatii pe care o primesc.

Experience what the sights and sounds of life can feel like for someone with autism. (via National Autistic Society)

Citeste si:
O femeie de 36 de ani, acuzata ca si-a spanzurat cei doi copii
O femeie de 36 de ani,...
Posted by Upworthy on Saturday, April 2, 2016Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Un film biografic despre Michael Jackson ar fi in pregatire la Hollywood.