Yuppy 14 Martie 2016 16:47
Uite de ce sase ore de somn au acelasi efect asupra corpului ca si cand nu ai fi dormit deloc.

Lipsa somunului poate avea un impact major asupra sanatatii si productivitatii. Probabil stai asta deja. Dar, stai ca sase ore de somn au aceleasi efecte negative ca si cand nu ai fi dormit deloc?

Intr-un experiment, mai multor persoane li s-a permis sa doarma doar sase ore pe noapte timp de doua saptamani. Rezultatele au aratat ca, la finalul celor doua saptamani, capacitatea de concentrarea a acestora era la fel de slaba ca si cum nu ar fi dormit deloc timp de doua zile. Mai ingrijorator este faptul ca persoanele care dormeau doar sase ori pe noapte credeau ca se simt bine.

Cei 48 de participanti la studiu erau testati la fiecare doua ore, cu exceptia momentelor in care dormeau. Savantii le masurau capacitatile cognitive, precum si timpul de reactie. In plus, acestia puneau si intrebari legate de starea de spirit sau simptome pe care le-ar putea resimti. Potrivit studiului, ca sase ore de somn pe noapte au aceleasi efecte negative ca si cand nu ai fi dormit deloc.

Mai mult decat atat, persoanele care dorm doar sase ore pe noapte nu constientizeaza faptul ca sanatatea le este afectata, chiar daca capacitatea de concentrare este afectata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.