Miezul de nuca este unul dintre cele mai consistente si sanatoase alimente cunoscute.

Miezul de nuca este unul dintre cele mai consistente si sanatoase alimente cunoscute. Este un inlocuitor perfect al carnii, cu un continut scazut de toxine.

Miezul de nuca dat prin masina de tocat inlocuieste perfect carnea tocata in aproape orice combinatie, de la chiftele la sarmale sau rulade. Fiind foarte bogata in grasimi si proteine, nuca intrece carnea ca valoare calorica, avand o toxicitate mai mica si fiind foarte usor digerabila.

Este recunoscuta actiunea vitaminizanta a nucilor, fiind de retinut prezenta vitaminei E, cu efect intineritor, reglator al activitatii hormonale, protector al pielii, alaturi de vitamina F. In plus, nuca este fructul cel mai bogat in cupru si zinc, motiv pentru care este folosita in tratarea bolilor de inima, a tulburarilor de crestere si a deficientelor imunitare. Miezul a 20-30 de nuci, consumate zilnic, grabeste vindecarea bolilor de piele si refacerea pielii dupa arsuri, oprind procesele degenerative.

Datorita continutului mare de grasimi usor de asimilat si care nu cresc colesterolul atunci cand sunt consumate in cantitati mari, nucile sunt o piesa de baza in curele de ingrasare. Aportul de vitamina E, prezenta unor substante reintineritoare, care protejeaza si curata vasele de sange, fac din nuci un aliment foarte indicat in tratamentul afectiunilor varstei a treia. Este de notat efectul benefic al nucilor in prevenirea impotentei vasculare (care reprezinta peste 50% din cazurile de impotenta).

Sursa: sanatateata.com


Click pentru a vedea articole asemanatoare:

1. Impotenta - o problema actuala
2. Penisul - antena inimii
3. Remedii sexuale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.