Una dintre principalele scuze cand vine vorba de renuntarea la fumat este "Nu pot sa ma las! Daca ma ingras?".

Una dintre principalele scuze cand vine vorba de renuntarea la fumat este “Nu pot sa ma las! Daca ma ingras?”. Toata lumea are un unchi care s-a ingrasat cu 10 kilograme in 5 zile dupa ce s-a lasat de fumat sau un coleg de birou care si-a dublat volumul burtii odata cu renuntarea la tutun. Cum sa nu se ingrase cand manca ori de cate ori simtea nevoia sa fumeze si acest lucru se intampla cam de 20 de ori pe zi?

Tigara nu te ingrasa, tigara nu te slabeste

Nimeni nu se ingrasa in lipsa nicotinei, ci pur si simplu pentru ca mancarea este cel mai la indemana substituent al acesteia. De aici si kilogramele in plus. Am conceput asadar trei metode cat mai usoare si mai eficiente de a te lasa de fumat fara sa te ingrasi. Asteptam sa ne povestiti rezultatele!

Metoda nr. 1: Echilibrarea numarului de calorii

Aceasta metoda nu te restrictioneaza sa mananci. Vei avea senzatia ca trebuie sa mananci tot timpul, iar noi nu te impiedicam. Te sfatuim totusi sa nu pierzi randul caloriilor si sa compensezi rontaielile cu scoaterea din meniu a unui aliment hipercaloric sau chiar a intregii cine. Concret: daca la pranz sau la cina aveai in plan sa mananci cartofi prajiti cu friptura la tigaie, inlocuieste-le cu o salata si poti rontai in voie toata ziua. Alege totusi alimente mai sarace in calorii: renunta la chipsuri in favoarea covrigeilor si mananca multe fructe si legume care pe langa ca sunt sarace in calorii vor ajuta si la eliminarea toxinelor din corp - iar un fost fumator are toxine din belsug!

Tot la capitolul “echilibrarea numarului de calorii” poti incerca sa renunti la bauturile dulci si acidulate. Vei vedea ca reusesti sa compensezi un numar enorm de calorii.

Metoda nr. 2: Pacaleste-te singur!

Aceasta metoda este destinata celor care sunt dependenti mai mult de nevoia de a tine in mana tigara si mai putin de nicotina. In cazul in care nu reusesti sa renunti la obiceiul de a sta “la barfa la o tigara” sau de a savura tutunul alaturi de cafea dimineata, poti opta pentru tigarile fara nicotina. Aceasta asigura succesul renuntarii la fumat prin actiunea lor in 3 directii:

- Alinarea simptomelor in perioada renuntarii la fumat prin “inselarea” simturilor

- Controlul psihologic se restabileste mentinand gestul

- Consumul de nicotina este evitat, obtinandu-se astfel detasarea de nevoia de nicotina

Noi va recomandam NTB - un dispozitiv gestual si senzorial care ajuta la ruperea cercului vicios de nicotina. Iata cum se foloseste:

Renuntati la fumat in 3 luni:

Prima saptamana: Incetati sa fumati tigari pe baza de nicotina, inlocuiti 2 tigari obisnuite cu 1 tigara
Urmatoarele saptamani: jumatate din doza obisnuita, pana cand NTB va ajuta sa va lasati de fumat

Metoda nr. 3
: Mesteca in gol

Simti nevoia sa mesteci? Fie cum vrei tu! Dar rontatie in gol. Guma de mestecat este cea mai celebra varianta. Pe langa aceasta iti poti ocupa timpul si cu produse de la plafar pe baza de celuloza. Celuloza nu contine principii nutritive si favorizeaza digestia. Unde mai pui ca s-ar putea sa si slabesti putin?

Sursa: healthy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.