Yuppy 9 Mai 2019 16:14
In vremuri in care se discuta despre poluare si despre deseuri care otravesc si distrug viata marina, un caz recent a adus zambete cititorilor. Mai exact, un incident nefericit a avut un final frumos, dupa ce un delfin alb a decis sa ii returneze unei femei telefonul cazut in ocean.

Delfinii albi nu ies prea des la suparafata, beluga fiind mai degraba o specia retrasa in Oceanul Arctic.

Cativa pescari norvegieni au dat peste un delfin alb prietenos in timp ce se aflau in larg. Acestia au observat imediat ca animalul are un ham, pe care i l-au indepartat imediat. Ulterior s-a observat ca scria pe acesta "echipament de la St. Petersburg." Expertii au confirmat ulterior ca Norvegia, Danemarca sau Groenlanda nu pun astfel de echipamente pe mamiferele din ocean pentru a le studia. S-a concluzionat, ulterior, ca delfinul ar putea fi antrenat pentru spionaj.

La cateva zile distanta, o tanara a plecat si ea la plimbare cu barca, cand a avut parte de o intamplare nefericita. Dupa ce si-a pus telefonul in buzunar, acesta i-a scapat in ocean. La doar cateva secunde a observat acelasi delfin alb care revenea la suprafata cu telefonul ei in gura. Delfinul s-a apropiat cat sa-si poata inapoia telefonul, momentul fiind surprins de insotitorii tinerei.

Oamenii care au urmarit materialul s-au declarat incantati de inteligenta delfinului. Acesta hoinareste prin zona oraselului Hammerfest din provincia Finnmark, Norvegia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.