Yuppy 7 Iunie 2018 17:54
Sa ai un animal de companie este o bucurie infinita. Si daca iti este alaturi cat mai multi ani, cu atat mai bine. Daca in mod normal o felina ajunge in captivitate la putin peste 15 ani, o pisica din Marea Britanie, Rubble, a avut parte de o petrecere pe cinste, aniversand 30 de ani alaturi de stapana sa. 

Pisica Rubble este neoficial cea mai batrana din lume (nu este inscrisa in Cartea Recordurilor), detinand insa recordul de longevitate felina din Marea Britanie. Pentru a marca evenimentul, aceasta a avut parte de o petrecere pe cinste la cabinetul veterinar local.

Rubble traieste cu stapana sa, Michele Heritage, care a primit-o de cand era pui, in mai 1988. Astfel, anul asta se sarbatoresc 30 de ani de existenta, echivalentul a 137 de ani in viata omului.

Michele crede ca unul dintre secretele pentru care pisica a trait atat de mult este tratamentul preferantial de care a avut parte. Stapana, care nu are copii, a tratat-o ca pe propriul fiu si si-a canalizat toata atentia catre animal. Spera ca pisica sa nu inceapa sa primeasca prea multe vizite, dorindu-si pentru aceasta sa isi traiasca batranetile in liniste. Mai ales ca, datorita varstei inainte, este tratata pentru hipertensiune si nu ar vrea sa o supuna stresului.

Inregistrarea pentru cea mai batrana pisica este pentru Creme Puff, care a trait intre 1967 si 2005, adica 38 de ani.

Sursa foto boredpanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.