Duminica seara, televiziunea americana si-a ales campionii anului 2012 in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Emmy sustinuta la Los Angeles si gazduita de prezentatorul TV Jimmy Kimmel

Serialul "Mad Men" (produs de AMC) putea sa aiba o noapte de record daca ar fi castigat premiul pentru "Cel mai bun serial dramatic" pentru a cincea oara consecutiva, dar "Homeland" (Showtime) a facut curatenie in categorie dramelor.

Premiile pentru cel mai bun serial dramatic, cel mai bun actor si cea mai buna actrita in rol principal in rol dramatic au fost castigate de "Homeland".

La comedii, "Modern Family" si-a adjudecat premiul pentru cel mai bun serial, la fel ca in precedentele doua editii. Jon Cryer a castigat pentru prima oara in cariera sa premiul Emmy pentru cel mai bun actor in rol principal intr-un serial de comedie.

Miniseria TV "Hatfields & McCoys", produsa de postul History Channel in colaborare cu Castel Film si realizata in Romania, a castigat doua premii, pentru cel mai bun actor in rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger), la gala Primetime Emmy Awards 2012. Cele doua premii pentru interpretare masculina primite de miniseria TV "Hatfields & McCoys" duminica seara se alatura celor trei primite la gala din 15 septembrie. Atunci, romanul Dragos Stanomir a castigat un premiu Creative Arts Emmy, fiind recompensat la categoria "cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV".

Lista castigatorilor premiilor

Emmy Serial de comedie


  • Modern Family

  • The Big Bang Theory

  • Curb Your Enthusiasm

  • Girls

  • 30 Rock

  • Veep

Citeste lista intreaga a castigatorilor pe 9am.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.