Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) va fi prezentat la New York, in cadrul Best Fest Film Series, un eveniment inedit initiat de centrul cultural The Town Hall si directorul sau artistic, M.A. Papper, care celebreaza cele mai interesante zece festivaluri de film din lume. Una dintre marcile de traditie ale orasului New York, cladirea istorica Town Hall, inaugurata in 1921, gazduieste concerte, spectacole de teatru si dans, lecturi si alte evenimente culturale, la care asista peste 200.000 de spectatori, in fiecare an.

Best Fest Film Series debuteaza pe 3 februarie, cu o seara speciala dedicata TIFF-ului, in prezenta directorului artistic al festivalului, Mihai Chirilov. Acesta va discuta despre selectie, concept si despre lucrurile care fac TIFF-ul unic in peisajul festivalier international, va prezenta posterele originale ale celor 12 editii si câteva dintre trailerele memorabile din istoria festivalului clujean. Un invitat american care a fost la TIFF va povesti despre experienta lui la festival, dupa care spectatorii vor avea ocazia sa urmareasca filmul Despre oameni si melci (r. Tudor Giurgiu). Seara se va incheia cu o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Spectatorii vor avea ocazia rara de a vedea filme extraordinare, de a afla lucruri noi despre arta si cultura cinematografica din alte tari si de a experimenta cele mai bune si incitante festivaluri de film din lume, in prezentarea celor care le organizeaza”, se arata pe site-ul oficial al The Town Hall.

Retail jobs

Decizia celor de la Town Hall de a include TIFF-ul in cadrul acestei serii si prezenta festivalului clujean in cadrul evenimentelor de pe Broadway ne onoreaza. Mai mult, ineditul acestei initiative si faptul ca TIFF-ul deschide aceasta serie dedicata celor mai excitante festivaluri internationale mi-au dat ocazia de a concepe cap-coada o seara, sper eu, cât mai atractiva si mai fun pentru cei prezenti la eveniment”, declara Mihai Chirilov.

Printre festivalurile incluse in selectia primei editii a Best Fest Film Series se afla Slamdance Film Festival (Utah, SUA), Rotterdam International Film Festival (Olanda) sau Morelia International Film Festival (Mexic).

In cei 12 ani de existenţa, TIFF a devenit un brand recunoscut nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci şi pentru organizarea excelenta, atmosfera efervescenta şi multitudinea de evenimente.

Citeste si:
Kronenbourg 1664 Blanc continuă parteneriatul cu TIFF
Kronenbourg 1664 Blanc...

Anul trecut, circa 62.000 de spectatori au luat parte la cele peste 400 de proiectii si evenimente, in zece zile de festival.

TIFF este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Românesc. Editia a 13-a va avea loc intre 30 mai si 8 iunie, la Cluj-Napoca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.