Era o vreme cand barbatii nu aveau prea multe optiuni in privinta lenjeriei intime.

Era o vreme cand barbatii nu aveau prea multe optiuni in privinta lenjeriei intime. Daca altadata boxerii erau imaginati si creati in maniera destul de simplista, acum s-a dat oficial startul competitiei cu femeile, care se bucura demult de diversitate in acest domeniu. Acum si reprezentantii sexului tare se lafaie in concepte inovatoare de lenjerie intima.

Poate cea mai importanta schimbare in ceea ce priveste... pastrarea intimitatii masculine, s-a facut din punct de vedere al materialelor utilizate. Bumbac, poliester sau matase, toate au loc in catalogul lenjeriei intime pentru barbati.

La inceput

Egiptenii din perioada mileniului al II-lea i.Hr. utilizau diverse materiale pentru a-si crea un fel de lenjerie intima, deasupra careia purtau fuste. Grecii se imbracau destul de simplu, cu 'chiton', ceva asemanator unui pulover din lana, lung pana la genunchi, peste care adaugau de obicei asa-numitul 'himation'. In general, ei purtau orice altceva in afara de lenjerie intima. In Roma antica, piesa vestimentara cea mai apropiata actualilor boxeri, se numea 'subligaculum' si era purtata de romani sub tunici.

Lenjeria intima a devenit cu adevarat importanta la inceputul secolul al XIII-lea, odata cu inventarea pantalonilor scurti 'braies', care devenisera deja un accesoriu must-have al acelor vremuri. Barbatii din inalta societate si cavalerii ii purtau fara exceptie sub imbracamintea obisnuita, in combinatie cu sosete lungi. In perioada renascentista 'braies' au evoluat pana la piesa vestimentara propriu-zisa, in sensul ca designul lor nu mai era creat pentru a fi acoperit cu alte haine. In apropierea zonei intime, acestia se legau cu snur sau erau prevazuti cu butoni.

In perioada victoriana, lenjeria intima presupunea deja doua piese, confectionate manual, din bumbac si chiar matase. Odata cu Revolutia Industriala, bumbacul a devenit disponibil pentru productia in masa, iar lenjeria intima incepuse deja sa se vanda in magazine, spre fericirea celor care pana atunci si-o confectionau acasa.

In prezent

Productia lenjeriei intime a inregistrat cresteri uluitoare la inceputul secolului al XX-lea, pentru ca diversitatea in materie de design a fost direct proportionala cu competitia acerba. Anul 1900 a fost dominat de moda costumelor de tip salopeta, marca Hanes, iar la sfarsitul anului 1911, compania Chalmer Knitting a adus pe piata lenjeria 'deux pieces' (maieu si indispensabili). Incepand cu 1960, designerii deja 'se jucau' cu o multitudine de materiale, nuante si modele, cum ar fi imprimeurile animate. In prezent, oferta este foarte variata, de la boxeri, la slipi si tanga, cu modele dintre cele mai extravagante.

Lenjeria intima este o categorie forte a industriei fashion, iar spectacolele de pe marile podiumuri care ii sunt dedicate devin din ce in ce mai fastuoase. Daca cele mai frumoase femei din lume si-au reunit sex-appeal-ul pentru a poza in ipostaze senzuale, purtand piese deja consacrate, cum sunt cele semnate Victoria's Secret, probabil ca si barbatilor li se rezerva astfel de surprize incitante in viitorul apropiat, mai cu seama ca celebrul designer isi concentreaza mai nou atentia si asupra modelelor de lenjerie intima masculina.

Oricum, barbatii au de unde alege. Branduri renumite precum Dolce & Gabbana, Calvin Klein si Diesel pun la dispozitia barbatilor diverse tipuri de lenjeri intima. Mai lungi, mai scurti sau mai mulati, transparenti sau colorati, boxerii aproape ca iti sar in brate de pe rafturile magazinelor specializate.

Tips & Tricks

  • Cumpara boxeri fabricati din materiale comode, care nu mentin umezeala. Cel mai indicat este bumbacul.
  • Alege modele uni, de preferinta in nuante inchise, pentru ca au calitatea de a contura frumos zona pe care o acopera.
  • Nu cumpara boxeri cu numere necorespunzatoare pentru talia ta, pentru ca pot deveni foarte incomozi. 4. Evita materialele din lycra, insa alege combinatii de bumbac cu firbre de lycra, care se muleaza usor pe corp.
  • Evita materiale precum matasea, pielea, satinul sau spandexul. Daca nu esti stripper sau gay, nu ai motiv sa porti asa ceva.
  • Evita imprimeurile stupide sau extravagante si logo-urile foarte mari.
  • Fii atent la design: boxerii potriviti pentru tine trebuie sa aiba taietura 'Y' din fata, exact in jurul penisului, pentru a nu fi incomozi.
  • Nu purta boxeri de tip sort, eventual cu nasturi, pentru ca poti avea surprize neplacute, atat in privinta stabilitatii penisului, cat si a formei 'ambigue' pe care o are dupa ce imbraci si pantalonii.
  • Desi multi barbati prefera boxerii lungi, pentru ca sunt foarte comozi, de multe ori cei clasici sustin mai bine penisul. Ramane la latitudinea ta sa alegi modelul, in functie de senzatia pe care o ai purtandu-i.
  • Nu este nevoie sa cumperi intotdeauna boxeri 'de firma' pentru a arata excelent si a te simti bine. Inainte de a te alatura fanilor unui designer, poti experimenta in materie de lenjerie intima cumparand modele mai putin pretentioase.

Articol de Torque

Click pentru a vedea articole asemanatoare pe YUPPY:

1. Cum sa ii cumperi lenjerie intima
2. Sumar fashion: inovatia bikini
3. Cum ii cumperi sutienul potrivit?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.