Cumpararea sutienului potrivit nu este un lucru chiar atat de simplu cum pare la prima vedere, ceea ce inseamna ca, daca femile au dificultati in acest sens, tu vei fi cu atat mai confuz.

Un sutien nepotrivit ca masura poate fi cauza multor dureri (de sani, spate, gat, umeri) si, in plus, o femeie poate intampina chiar probleme de respiratie. Cumpararea sutienului potrivit nu este un lucru chiar atat de simplu cum pare la prima vedere, ceea ce inseamna ca, daca ea are dificultati in acest sens, tu vei fi cu atat mai confuz. Iata cateva sfaturi:

Marimea nepotrivita:

Stii deja cum arata sanii partenerei tale si iti poti face o idee in privinta felului in care ar trebui sa stea sutienul pe care il poarta. Un sutien prea mic sau prea mare, inseamna:

1. Sanii au tendinta sa iasa din cupe. Cu exceptia sutienelor cu jumatate de cupa, acest lucru nu ar trebui sa se intample, asa ca daca nu ai certitudinea ca ai gasit varianta potrivita, compara sanii ei cu ai unei prietene sau, de ce nu, cu a vanzatoarei si probeaza sutienul pe altcineva.

2. Banda de la spate se ridica. Asta inseamna ca sutienul este prea larg in jurul corpului. Iti poti da seama daca lungimea benzii este potrivita, tinand doua degete sub ea. Daca spatiul este lejer, ai ales un numar prea mare.

3. Cupele sunt largi. Materialele de tip lycra se muleaza pe corp si nu ar trebui sa lase spatiu. In acest caz, alege un sutien mai mic, in genul celor cu jumatate de cupa.

4. Partea din fata a sutienului nu sta lipita de stern. Sutienul ar trebui sa nu lase spatii intre el si stern. Incearca un sutien cu un numar mai mic.

Marimea potrivita:

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il stii atunci cand cumperi un sutien pentru partenera ta este masura exacta a acestuia (se poate afla usor, chiar de la ea). Daca nici ea nu stie (desi e putin probabil), exista cateva metode pentru a masura:

Pasul 1: Masoara diametrul zonei de la nivelul cutiei ei toracice, imediat sub sani.

Citeste si:
Cum o cuceresti, daca are prieten?
Cum o cuceresti, daca are...

Pasul 2: Masoara-i pieptul, in partea cea mai proeminenta a bustului.

Pasul 3: Afla marimea cupei, facand diferenta dintre cele doua masuratori de mai sus (scade primul rezultat din cel de-al doilea).

Marimea cupei (diferenta)

0 -1.5 cm AA
1.5 - 2.5 cm A
2.5 - 6.5 cm B
6.5 - 9 cm C
9 - 11.5 cm D
11.5 - 15 cm DD (E)
15 - 18 cm DD (F)
18 - 20.5 cm G

Modelul potrivit:

Dupa ce ai aflat masura corecta, tine seama de model. Indiferent de marime, alege modelul care i se potriveste cel mai bine, in functie de ceea ce stii ca poarta sau isi doreste: push-up (pentru ridicarea sanilor), cupa din material simplu (pentru micsorarea sau evidentierea aspectului natural al bustului) ori pur si simplu ceva confortabil.

- Sutienele push-up asigura bustului o ridicare naturala, apropiind sanii. Acestea sunt preferate in special de femeile cu sani mai mici.

- Sutienele cu burete adauga cativa centimetri in plus sanilor si exista in varianta combinata cu push-up. Buretii sunt de multe ori detasabili.

Citeste si:
Cand sexul devine relatie
Cand sexul devine relatie

- Sutienele cu jumatate de cupa nu acopera intreaga suprafata a sanilor si exista in varianta push-up sau cu burete. Sunt pentru femeile cu bust mai mare.

- Bustierele sau sutienele sport sunt ideale pentru efectuarea exercitiilor fizice sau orice alta activitate fizica, asigurand maximum de suport.

- Sutienele care minimizeaza sunt special create pentru femeile cu sani prea mari si reduc linia bustului, oferind un aspect mai suplu.

- Sutienele discrete ofera suport mediu si creeaza o forma rotunda, naturala a bustului, fiind potrivite in special dedesubtul bluzelor mulate.

- Sutienele pentru sarcina sunt concepute pentru femeile care alapteaza, asigurandu-le confortul si suportul necesar. Cupele se pot desface si indeparta pentru a usura alaptarea.

Articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.