Sezonul rece va abunda in teme muzicale, reunind prin jocuri cromatice sunetul si culoarea, pana la crearea unor experiente multisenzoriale unice.

Continuand partial tendinta multicolora din cataloagele de moda recente, abordarile designerilor pentru sezonul toamna / iarna 2007 - 2008 sunt mai sobre si mai rigide, semnaland apropierea unei perioade complexe si imprevizibile.

Sezonul rece va abunda in teme muzicale, reunind prin jocuri cromatice sunetul si culoarea, pana la crearea unor experiente multisenzoriale unice. Elementele multifatetate ale noilor colectii au fost interpretate prin delimitarea a doua grupuri de nuante complementare, Opus si Interlude, pline de lumini si umbre, mister si calitate.

De la albastru-gri sau galben intens, pana la rosu granat si nuante pamantii, tendinta este de a inlocui notele juvenile dominante in vestimentatia sezoanelor trecute cu detalii complexe, de adult glamour, care denota rafinament si originalitate.

Vestimentatia masculina are ca element de inspiratie sincretismul spatiu natural / spatiu de interior, culorile predominante alternand de la gri Cavern si maro, la indigo, purpuriu si verde vegetal.

Pe de alta parte, galbenul cremos si coralul accentueaza fermitatea nuantelor terne, marcandu-le accentul contemporan. Incarcata de magie mitica, dar adaptata modernitatii, noua paleta coloristica se adreseaza barbatilor care nu se tem sa revina la elemente clasice, primordiale, prin intermediul culorii.

Top 5 must-have pentru sezonul toamna - iarna 2007 - 2008:

1. Nuantele terne sunt atractia sezonului. Desi paleta coloristica variaza de la gri inchis pana la galben puternic, iarna 2007 - 2008 va fi monocroma, in sensul ca se merge pe stilul clasic al combinatiilor uni, chiar daca se folosesc materiale fluide, sintetice si chiar stralucitoare.

2. Palariile si esarfele sunt nelipsite in acest sezon si completeaza foarte bine o serie de tinute diferite: look boem, rebel, geek sau modern, designul variaza in functie de aspect si context.

3. Este vremea vestimentatiei cu proportii: materialele sunt compacte sau lucioase, iar hainele din piele definesc aproape orice stil. Volumul si relaxarea sunt cele doua cuvinte cheie ale sezonului. Pantalonii baggy si topurile supradimensionate creeaza senzatia de destindere, dar in acelasi timp imprima note chic si sofisticate.

4. Stilul 'preppy' sau al barbatului cu aspect de bibliotecar face furori odata cu prezentarea la Paris a colectiei Balenciaga semnata Louis Vuitton. Designerul a reinterpretat acest stil, facandu-l placut si purtabil. Astfel, blazerele au revenit si au devenit una dintre piesele preferate.

5. Geanta cu manere scurte, dreptunghiulara, voluminoasa, uni sau imprimata in mod subtil este un accesoriu important al acestei toamne. Din piele sau materiale sintetice, gentile devin acum un simbol al elegantei masculine.

Foto: asos.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.