Yuppy 19 Aprilie 2019 00:10
Cu toate acestea, oamenii de stiinta au spus ca abilitatea de a reinvia functiile creierului nu va schimba definitia mortii, scrie The Guardian

Creierii porcilor decapitati pot fi partial reinviati, la cateva ore dupa ce animalele au murit. Oamenii de stiinta au facut asta prin "repornirea" unor functii ale celulelor, prin irigare ritmica, pentru a imita pulsul. Acest lucru a fost posibil cu un lichid care continea sange sintetic, dar si medicamente care incetinesc degenerarea celulelor cerebrale.

Creierii nu mai arata semne de constiinta, astfel ca nu se redefineste moartea. Mai degraba s-a gasit o modalitate de a impiedica celulele creierului sa sustina leziuni ireparabile, deoarece sangele se opreste din circulatie, si pentru a restabili unele functii ale celulelor.

Prof Nenad Sestan de la Universitatea Yale, unde a fost condusa cercetarea, a spus: "Acesta nu este un creier viu. Dar este un creier activ din punct de vedere celular."

Echipa de cercetare a spus ca abordarea ar putea oferi un nou mod de a studia creierul si chiar sa ajute la dezvoltarea si testarea de noi terapii pentru accidente vasculare cerebrale sau a altor conditii in care fluxul de sange catre anumite parti ale creierului este blocat, cauzand moartea celulelor.

S-a putut constata, dupa sase ore, ca în mici regiuni din creier celulele continuau sa functioneze normal, raspunzand la stimuli.

Nu exista nicio intentie de extindere a procedeului la oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.