JeSuisCharlie. Toti suntem Charlie.

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost tina unui atac cu arme automate. In urma atacului, 12 persoane, dintre care opt jurnalisti, si-au pierdut viata si alte 11 au fost ranite. Comunitatea artistilor din intreaga lume nu a ramas indiferenta la atrocitatile petrecute la Paris si si-a aratat solidaritatea asa cum stiu mai bine, desenand.

Reactia artistilor, desi simbolica, are un substrat profund si ridica un semn de alarma asupra cenzurii si libertatii presei.

Se presupune ca Charlie Hebdo a fost tinta unei grupari extremiste in urma ilustratiilor satirice pe care revista la publica de-a lungul timpului. In 2011, acestia au publicat un desen, infatisand imaginea unui barbat cu barba, probabil profetul Mohammed, sarutandu-se un un ilustrator. "Dragostea este mai puternica decat ura" a fost mesajul care a insotit imaginea.

Momentan, nicio grupare nu a revendicat atentatul.

Mai jos puteti vedea cele 10 desene realizate de artisti din lumea intreaga in memoria caricaturistilor si jurnalistilor ucisi astazi.




















Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.