Doi fotografi isi risca viata pentru a surprinde imagini inedite din timpul eruptiei unui vulcan.

Nick Selway si CJ Kale sunt doi fotografi care isi castiga existenta pozand vulcanii din Hawaii. “A-si castiga existenta” este o denumire foarte ironica pentru activitatea pe care o desfasoara cei doi, avand in vedere faptul ca, nu de putine ori, cei doi si-au riscat viata incercand sa surprinda explozii violente sau momentul in care lava unui vulcan se scurge in ocean.

An de an, fotografi din intreaga lume vin in Hawaii pentru a admira un spectacol vulcanic epic: in momentul in care vulcanul incepe sa erupa, lava se scurge in ocean, oferind un spectacol unic a doua elemente diferite/din medii diferite ce se ciocnesc/contopesc intr-o explozie de culoare si energie. Nick Selway si CJ Kale au dus provocarea la un alt nivel si si-au riscat viata pentru a surprinde momentul in care lava se contopeste cu oceanul.

Au asteptat cinci ani pentru aceasta ocazie. Cand momentul era aproape, cei doi fotografi s-au echipat, si-au montat cortul la poalele vulcanului si au asteptat. Au petrecut 7 zile pe marginea vulcanului, asteptand momentul in care aveau sa surprinda cadrul perfect. Cand aceasta a venit, echipati doar cu costum de surf si camere protejate de carcase speciale, cei doi s-au aventuratin mijlocul marii de foc. Cativa metri mai incolo, temperatura apei trecuse de 40 de grade Celsius. In ciuda riscului imens, nu puteau rata o asemenea oportunitate. Scopul lor era sa surprinda indeaproape momentul in care lavase contopeste cu apa marii.

Riscul imens la care s-au supus le-a fost recompensat din plin. Priviti numai efortul depus in filmuletul de mai jos:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.