Cum ar fi sa poti zbura? Sa plonjezi in gol de pe piscul unui munte si sa plutesti deasupra pamantului fara parapanta, deltaplan sau alte instrumente de zbor? Incredibil, nu?

Zborul nu mai este demult un simplu vis. Am reusit demult sa pacalim gravitatia. Dar nu despre parasutism, deltaplane sau parapante vrem sa va povestim, ci despre un zbor pur, fara instrumente de zbor. Nu la plonjonul din avion ne referim, ci de pe stancile muntilor.

Arta de a zbura se numest wingsuit flying, iar practicantii acestui zbor sunt numiti „oameni-pasare”. Denumirea vine de la costumul special pe care acestia il imbraca care are adaugat o membrana intre brate si corp. Costumul contine si o parasuta, folosita de oamenii-pasare in momentul in care decid sa incheie zborul.

Cand te arunci in gol de pe o stanca, risti aproape totul. Cei care practica acest sport trec milimetric pe langa stanci cu o viteza de peste 65 km/h si deschid parasuta in ultimul moment. Sentimentul de libertate suprema pe care ti-l da zborul, merita toate riscurile, spun oamenii pasare.

Nu stiu voua cum vi se pare, dar eu as incerca o astfel de experienta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.