Street dance-ul este o forma moderna de cucerire a spatiului, prin curaj, expresivitate si sincronizare permanenta.

Street dance-ul este o forma moderna de cucerire a spatiului, prin curaj, expresivitate si sincronizare permanenta atat cu ritmul muzicii, cat si cu al altor dansatori. Formula "street dances" denumeste de fapt categoria mai multor stiluri de dans, care au evoluat in mod neconventional, in afara studiourilor specializate.

Principalele caracteristici ale street-dance-ului sunt libertatea de miscare, improvizatia, expresivitatea sau ceea ce intelegem prin "freestyle". Tocmai pentru ca reteta de baza este nonconformismul, street dance-ul evolueaza constant, pana la a deveni chiar un sinonim al sporturilor extreme.

Breakdance, popping, locking, hip-hop, funk si house dance sunt cateva dintre stilurile clasice care se imbina armonios inca din anii '70 sub cupola street dance. In ultimul timp s-au dezvoltat insa si alte stiluri ale aceleiasi categorii, inspirate de sound-uri total opuse genului freestyle. Astfel, au luat nastere asa-numitele krumping si street-jazz.

Majoritatea dansurilor de strada presupun confruntari (jamming) intre membrii unor echipe. Acestia sustin adevarate show-uri de sfidarea a gravitatiei in prezenta mai multor persoane, care in final voteaza cea mai buna performanta.

Dar mai bine, am vedea exact despre ce este vorba:

In stil asiatic...

Ca sport extrem...

Pe cont propriu...

Versiunea feminina...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.