Cand arta si tehnologia isi dau mana, ies cele mai bizare lucrari.

Probabil ca, atunci cand si-a taiat urechea stanga, Van Gogh nu si-ar fi inchipui vreodata ca organul sau va ajunge, 126 de ani mai tarziu, sa fie expus intr-un muzeu.

Desi pare greu de crezut, Centrul de Arta si Media din Karlsruhe, impreuna cu artistul Diemut Strebe au recreat urechea lui Vincent Van Gogh folosind AND-ul artistului si aducand-o la viata cu ajutorul unei imprimante 3D.

Si, de parca faptul ca o ureche a fost “adusa la viata” si expusa intr-un muzeu nu este suficient de bizar, lucrarea este dotata cu un microfon care iti permite sa soptesti vrute si nevrute in urechea lui Van Gogh. AND-ul a fost recolatat de la un stra-stranepot de-al pictorului, Lieuwe van Gogh.

Potrivit institutiei muzeale germane, Lieuwe si Vincent Van Gogh au in comun aproximativ o saisprezecime din totalul genelor lor, inclusiv cromozomul Y care se transmite pe linie paterna.

Retail jobs

Se spune ca Van Gogh si-a taiat urechea in 1888, in timpul unui episod psihotic, dupa o disputa cu pictorul francez Paul Gaugin.

Bizara lucrare va fi expusa la Centrul pentru Arta si Media din Karlsruhe pana pe 6 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.