Alex Honnold urca la inaltimi ametitoare si se catara pe cei mai abrupti versanti. Ah, o face fara corzi, hamuri sau alte echipamente de protectie.

Alex Honnold este unul din practicantii catararii in solo integrale sau free solo climbing, adica o forma de ascensiune in care cataratorul renunta la orice sistem de asigurare, cum ar fi corzile, hamurile sau echipamentul de protectie. Se bazeaza pe forta fizica a cataratorului, pe abilitatile sale, dar si pe taria psihica.

In urma cu ceva ani, folosindu-se de aceasta forma de catarare, Alex Honnold a urcat versantul Nord-Vestic al muntelui Half Dome, ce are o altitudine de 2.693 metri, in doar doua ore si cinzeci de minute. Un traseu normal cere, de obicei, pana la cateva zile de urcare.

Clipul de mai jos este un preview al filmului ce prezinta o alta escaladare de exceptie, cea a varfului El Sendero Luminoso, Mexix, realizata la inceputul acestui an

Nu stim pe voi, dar pe noi imaginile ne-au tinut cu sufletul la gura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.