Mike Hollingshead iubeste furtunile. Parcurge anual zeci de mii de kilometri pentru a le surprinde frumusetea impunatoare. Iubeste atat de mult acest fenomen meteo incat a renuntat la job-ul sau pentru a deveni vanator de furtuni.

are in portofoliu fotografii cu adevarat impresionante - tornade care par ca mai au putin si il infasca, formatiuni noroase apocaliptice sau fulgere amenintatoare.

Prima furtuna a „vanat-o” in 1994, iar sentimentul a fost atat de intens si de placut incat, in 2004, s-a decis sa renunte dfinitiv la job pentru a se dedica acestei noi pasiuni.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Asa se face ca, pentru Hollingshead, alertele meteo sunt vesti bune. Nu asteapta ca vremea proasta sa vina la el, ci este intr-un continuu dute-vino in functie de ce zona din State urmeaza sa fie lovita de vreme extrema. Vaneaza in fiecare an in fur de 40 de furtuni, parcurgand cam 32.000 de kilometri.

Vanatoare de furtuni nu este deloc o pasiune usoara. Conteaza foarte mult si norocul. Uneori poti avea parte de conditiile perfecte, alteori, desi ai muncit pana la epuizare, nu te alegi cu nimic.

Hollingshead vaneaza furtuni deja de 10 ani. A invatat tot ce stie, meteorologie, fotografie etc., de unul singur. Locuind in Nebraska, a intrat in contact cu furtunile puternice inca de mic, dar microbul l-a prins abia mai tarziu, in 1994 cand a vanat prima furtuna. La vremea respectiva, lucra pe o plantatie de porumb si vana furtuni dupa munca sau in weekend. In cele din urma, pasiunea a devenit din ce in ce mai mare asa ca a renuntat la job si si-a dedicat intregul timp acestei pasiunii.

Mai multe imagini puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina fotgrafului.

Sursa foto: Mike Hollingshead


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.