Pe puntea unei nave, din metalul ruginit, a crescut o mica padure.

Sunt multe nave parasite in cimitirul de epave din golful Homebush, la vest de Sydney, insa nici una ca SS Ayrfield. Nici nu este greu sa iti dai seama ca SS Ayrfield nu este o epava ca oricare alta. Pe puntea navei, din metalul ruginit a crescut o mica padure. Acesta este si motivul pentru care SS Ayrfield este cunoscuta, mai degraba, sub denumirea de „Padurea Plutitoare

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Lansata sub denumirea de SS Corrimal, nava, ce cantarea initial 1.140 de tone, a fost construita in 1911 in Marea Britanie si inregistrata in Sydney in 1912. A fost folosita pentru a transporta provizii trupelor americane stationate in regiunea Pacificului in timul celui de-al doilea razboi mondial. A fost vandut in 1950 si folosit ca vas carbonifer pe ruta Newcastle si Sydney.

In cele din urma, in 1972, nava SS Ayrfield, a fost retrasa si trimisa in cimitirul de epave din golful Homebush Bay. Din cele 75 de nave care plutesc in momentul de fata in golf, pe nici una nu a mai crescut un mic colt de natura, asa cum s-a intamplat oe SS Ayrfield.

Cum era de asteptat, nava a devenit o atractie pentru turisti si, mai ales, fotografi. Doar nu in fiecare zi iti este dat sa vezi o padure plutind in mijlocul oceanului.

Mai multe imagini cu nava puteti vedea in GALERIA FOTO

Sursa foto: Rmonty119, Steve Dorman, Rodney Campbell via Flickr.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.