Victoria Beckham este cel mai recent designer de moda care a anuntat ca va interzice in crearea colectiilor sale pielea exotica si blanurile naturale. Decizia vine dupa 10 ani de activare in industria modei. 

Decizia Victoriei Beckham vine din dorinta de a promova moda sustenabila si a fost anuntata intr-un comunicat de presa, noteaza Independent.

"Ca afacere, am cautat sa actionam prin utilizarea unor resurse materiale mai etice care sa aiba un impact mai mic asupra mediului. Suntem fericiti sa confirmam ca vom inceta sa folosim pielea exotica in viitoarele colectii vara-toamna 2019 care urmeaza sa fie prezentate. Decizia reflecta nu doar dorintele brandului, ci si pe cele ale clientilor", se arata in comunicat.

Desi nu a folosit blana in creatiile de design, brandul Beckham a vandut posete si pantofi din piele.

Anuntul a fost laudat de organizatia pentru drepturile animalelor - PETA.

In urma cu doua luni, Chanel a facut un anunt similiar. Brandul s-a alaturat astfel lui Vivienne Westwood si Diane Von Furstenberg, care au renuntat la piele si blana in colectiile lor. Desi Versace, Michael Kors, Gucci si Burberry pledeaza pentru interzicerea blanurilor, aceste marci inca produc articole din piele exotica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.