Inteligenta artificiala Google a rezolvat cea mai dificila intrebare pusa la interviurile de angajare. Tu poti gasi raspunsul?

Google Deepmind a dezvoltat un algoritm capabil sa rezolve una din cele mai dificiile probleme de logica si gandire puse la interviurile de angajare pentru Goldman Sachs.

Uite cum suna problema:

Un calau alinieaza in coloana 100 de prizonieri si pune pe capul fiecarui prizonier cate o palarie – rosie sau albastra. Fiecare prizonier poate vede culoarea palariei celui din fata sa, dar nu poate vedea ce palarie poarta el insusi sau cel din spatele lui. Nu se stie care este numarul palariilor rosii sau ale celor albastre.

Calaul incepe de la coada si il intreaba pe prizonier culoarea propriei palarii. Acesta trebuie sa raspunda „rosu” sau „albastru”. Daca raspunsul este corect, este lasat in viata. Daca raspunsul este gresit, este ucis pe loc, fara niciun zgomot. In timp ce toata lumea poate auzi raspunsul, nu isi pot da seama daca este corect sau nu.

Cu o seara inainte de a fi intrebari, prizonierilor li se acorda sansa sa puna la cale o strategie.

Ce ar trebui sa faca?"

Aparent, exista o solutie optima prin care poti salva 99 dintre prizonieri, ultimul dintre ei avand 50/50 sanse sa nimereasca raspunsul corect. Cheia este sa creezi un protocol prin care sa stabiliesti daca exista un numar par sau impar de palarii de o anumite culoare. De exemplu, ultimul prizonier din linie ar putea spune „albastru” pentru a sugera ca este un numar par de palarii albastre in fata. De aici, restul prizonierilor trebuie sa calculeze numarul palariilor alabastre ramase si sa determine culoarea propriei palarii.

Mai multe informatii despre rezolvarea problemei puteti gasi aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.