NASA a facut publice imaginile cu prima floare crescuta in spatiu.

In urma cu cateva zile, astronautul Scott Kelly, aflat la bordul Statiei Spatiale Internationale, a postat pe pagina sa de Twitter imagini cu prima floare crescuta in spatiu. Este vorba despre un exemplar din specia Zinnia, care a inflorit de curand. Este pentru prima data cand o planta infloreste in afara atmosferei terestre.

Procesul a fost unul anevoios, plantele fiind extrem de fragile si avand nevoie de multa atentie pentru a creste. In cele din urma, astronautii de la bordul navei SSI si-au atins scopul si au reusit sa creasca o planta in spatiu. Scott Kelly este extrem de optimist si crede ca in curand vor putea sa cultive rosii in spatiu.

"Da, exista si alte forme de viata aici!" a glumit Kelly pe Twitter.

Oamenii de stiinta vor continua sa monitorizeze evolutia plantei crescute in spatiu. Acestia cred ca practicarea agriculturii in spatiu ar putea contribui la organizarea unor misiuni mai lungi in locuri indepartate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.