Niciodata sa nu provoci o gorila.

O fetita se bate cu pumnii in piept in fata unei gorile la gradina zoologica din Omaha, Nebraska. Cateva momente mai tarziu, gorila incearca sa o atace, crapand geamul protector.

Clipul arata cum gesturile noastre pot transmite mesaje gresite animalelor. Chiar daca le credem inofensive, uneori reactia nu este cea asteptata. Limbajul non-verbal este un instrument foarte puternic, mai ales in comunicarea cu animalele. De exemplu, contactul vizual si bataia cu pumnii in piept este un mod prin care ii domni pe altii in lumea gorilelor. In schimb, daca zambesti fara sa iti arati dintii, acest gest este inteles ca un comportament de joaca.In timpul jocului, gorilele isi deschid gura, dar isi acopera dintii, gest prin care transmit ca ar putea sa te muste, dar nu o vor face.

Kijito, gorila de la gradina zoologica din Omaha, a inteles gresit mesajul fetitei. Crezandu-se provocata, aceasta a reactionat.

Oficialii gradinii sustin ca nimeni nu a fost in pericol, nici macar dupa ce geamul a fost crapat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.