Jucandu-se cu sunetul si apa, utilizatorul Youtube Brusspup face ca picaturile de apa sa inghete in aer si sa curga apoi in sens invers.

Apa ingheata la 0 grade, nu? Adevarat in teorie, caci in practica lucrurile stau uneori altfel, iar noi aveam un experiment foarte interesant pentru a va demonstra asta. Jucandu-se cu sunetul si apa, cei de la Brusspup creeaza iluzia ca apa ingheata in aer.

Cum a fost realizat experimentul? Fluxul de apa a fost pozitionat in fata unui subwoofer care emite sunetul cu o frecventa de 24 Hz, in timp ce camera a fost setata sa filmeze la 24 de frame-uri pe secunda. Frecventa camerei sincronizata cu vibratia apei da iluzia ca apa a inghetat in aer.

Magia incepe in momentul in care sunetul este setat la 23 Hz, putin mai lent decat frame-ul camerei. Picaturile de apa par sa curga in sens invers, de sus in jos, sfidand legile gravitatie si oferind un spectacol a la Matrix. :)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.