Oamenii au fost pasionati de magie din cele mai vechi timpuri. Unii s-au gandit ca pot sa o foloseasca ca pe o profesie. De la maestrul Houdini, care este probabil cel mai cunoscut magician din toate timpurile, au aparut foarte multi care pretind ca pot controla misterul. Mai jos propunem cateva dintre cele mai faimoase momente de magie din toate timpurile.

main foto : sergis blog via flickr.com

Richard Ross

Olandezul Richard Ross s-a facut remarcat pentru capacitatea incredibila de a se juca cu mainile. Unul dintre cele mai importante momente de magie care l-au consacrat este cel in care se joaca cu inelele din metal. Acest numar a fost preluat ulterior si de alti magicieni, dar Ross a fost cel care l-a inventat si l-a popularizat la evenimentele unde a fost invitat.

David Blaine

Blaine este un iluzionist de origine americana. In prezent are 37 de ani si s-a facut remarcat prin stilul liber de a interpreta momente de „magie”. El a inlocuit sala de specatacole cu locatii obisnuite, cum ar fi mall-urile, statiile de autobuz sau cluburile. Spectacolele lui Blaine sunt atat de savurate incat el a primit titlul de Houdini cel modern. Urmatorul numar este usor socant...

Paul Daniels ests un magician de origine britanica. Daniels si-a atins varful carierei prin urmatorul numar, cel cu mingea de golf si shaker-ul de cocktail-uri. El a declarat ca a avut nevoie de mai bine de 300 de reprezentatii pentru a perfectiona acest moment. Secretul este in miscarea mainilor si in discutia pe care o poarta.


Harry Blackstone Jr.

Momentele lui Blackstone sunt incredibile, dar probabil cel mai faimos dintre ele il reprezinta numarul cu becul aprins zburator. Harry Blackstone a socat intreaga lume cu aceasta reprezentatie. Din pacate secretul acestui numar s-a pierdut odata cu moartea iluzionistului in 1997.

Lance Burton este magicianul care s-a remarcat prin celebrul numar cu porumbei. Burton a declarat ca a cochetat cu magia inca de la varsta de 5 ani. In prezent, el ofera spectacole private in Las Vegas, dar de-alungul timpului cariera sa a fost presarata cu multe momente publice si televizate.


Criss Angel este un magician destul de macabru. Acesta este cunoscut mai degraba pentru dezvoltarea unei laturi intunecate a domeniului, iar reprezentatiile sale au cuprins in general numere in care oamenii erau despicati in mai multe bucati sau erau calcati de locomotive sau masini. In schimb, un numar care nu intra in acest tipar, i-a oferit notorietatea pe care o are in prezent.

Citeste si:
Oana Lis și-a recuperat verigheta amanetată în urmă cu câteva zile:...
Oana Lis și-a recuperat...


David Copperfield

Dupa standardele magicienilor, ca sa faci un lucru sa dispara este un lucru chiar banal, insa Copperfield a reusit sa faca disparuta faimoasa Statuie a Libertatii. Chiar daca este destul de greu de crezut, se pare ca numarul este foarte bine jucat.

The Pendragons

Cei doi formeaza un cuplu minunat. Jonathan si sotia sa reusesc sa uimeasca si acum publicul cu unul dintre cele mai rapide numere de magie din istorie.

Penn si Teller

Cu totii cred ca ati auzit despre numarul acela in care magicianul reuseste sa prinda un glont cu dintii. Aceasta este varianta mult evoluata. Numarul lui Penn si Teller a fost votat ca fiind unul dintre cele mai periculoase din istoria magiei.

David Copperfield este oficial cel mai mare magician din istorie. Acesta a reusit sa vanda cele mai multe bilete la un spectacol de magie, mai exact 40 de milioane de bilete. De asemenea este magicianul care a reusit sa incaseze cei mai multi bani din prestarea numerelor de magie, adica aproximativ 1 miliard de dolari in toata cariera. Copperfield denumeste stereotipul magicianului modern, iar momentele sale sunt unele dintre cele mai impresionante si dramatice prestatii live din toate timpurile.

Citeste si:
Sculpturi din lanturi vechi de bicicleta: Figuri din 1,5 km de zale
Sculpturi din lanturi vechi...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.