Spoturile virale care ne-au amuzat sau ne-au emotionat, ne-au enervat sau ne-au incantat, dar care intotdeauna ne-au captivat, determinandu-ne sa le transmitem cunoscutilor.

1. Reclame

"Dacia vs. Lada" - Pro Street Romania

Inspirat din filmele americane despre curse de masini, spotul celor de la Pro Street este o parodie reusita vizavi de cliseele specifice tipului de actiune si a circulat cu viteza in .ro, apreciat fiind de curiosii care se intreaba cine ar castiga intr-o cursa Dacia vs. Lada:

"Budai Beer" - Rofilco Film Studio

Clipul a fost realizat pe 21 august 2007 de opt tineri din Iasi si reprezinta o parodie la celebrul spot „Budweiser Wassap". Proiectul iesenilor a pornit de la un concurs de spoof-uri de pe IQads. Clipul, produs de Rofilco Film Studio, dureaza 1 minut si a fost postat pe YouTube pe 22 august, iar pana pe 26 august fusese deja accesat de 42.987 de vizitatori.

"Cosmote" - Cohn & Jensen

O reclama foarte cunoscuta a celor de la Cosmote, care a debutat sub sloganul "Traim intr-o lume plina de MMS-uri", anunta lansarea serviciului MMS in cadrul retelei.

"Zuzu" - Draft FCB

De altfel, toate spoturile pastreaza spiritul vesel, specific brandului Zuzu, asa cum se intampla si in cazul marcii Fulga, ambele apartinand companiei Albalact. Spoturile au creat contagiune poate si pentru ca litera "Z" nu a parut niciodata mai enervanta decat in momentul in care a fost rostita in reclamele pentru Zuzu.

"Orangina" - Tempo Advertising

Daca unii dintre noi considera ca nu toate spoturile pentru Orangina sunt reusite, viralul de mai jos cu siguranta scapa turma, in primul rand pentru ca are in plus avantajul de a ne motiva sa il urmarim pana la capat.

"Cadbury"

"Gorilla Drummer" a fost poate cel mai indragit spot de pe YouTube, cele peste 5.000.000 de vizualizari transformandu-l intr-un "viral cu coroana". Se pare ca acest concept simplu, dar original si surprinzator pentru promovarea ciocolatei Cadbury Dairy Milk a facut chiar mai mult decat sa-si atinga target-ul - a atras multi fani, placut impresionati de sensibilitatea cu care "gorila" interpreteaza melodia lui Phil Collins, "In The Air Tonight."

Citeste si:
George Buhnici și Lorena au intrat din nou în atenția...
George Buhnici și Lorena au...


2. Clipuri de amatori

"Charlie bit my finger"

Clipul celor doi frati tolaniti pe fotoliu a impresionat peste 50.000.000 de persoane care l-au vizionat pe YouTube. Cel mic, sugarul Charlie, acum celebru, musca la un moment dat cu putere degetul fratelui sau, apoi incepe sa rada in timp ce "victima" se vaita de durere. Gesturile celor doi au emotionat o lume intreaga.

"Chocolate Rain"

Tay Zonday s-a lansat in mediul virtual cu clipul „Chocolate Rain“, in care canta cu o voce de bariton, acompaniat de o orga electronica. Interpretarea parodica a acestuia a avut audienta foarte mare, iar pustiul a fost invitat sa-si repete performanta intr-o reclama realizata pentru promovarea bauturii Dr. Pepper, cu aroma de ciocolata si cirese.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.