Ne-am obisnuit sa avem un animal de companie simpatic, care se ne incante de fiecare data cand il vedem. Cum ar fi daca lucrurile s-ar schimba?

Ne-am obisnuit sa avem un animal de companie simpatic, care se ne incante de fiecare data cand il vedem. Unii isi doresc o pisica pentru ca este jucausa si foarte dragastoasa. Altii isi doresc sa aiba un caine cu care sa se remarce si chiar sa inspire teama, de aceea isi cumpara un Pit Bull. Desi fiecare dintre aceste animale ne trezesc senzatii diferite, putem sa le numim frumoase. Dar haideti sa ne uitam la cateva dintre animalele care nu sunt atat de placute la vedere, ci dimpotriva, isi rezerva statutul de cele mai urate animale din lume, pe care in mod sigur nu ti le-ai dori in preajma.

Pe primul loc se afla "pestele pescar". Acesta traieste in apele Europei dar si ale Americii de Nord. Lungimea sa variaza intre 20 cm si 1 m si poate sa ajunga la o greutate de 50 de kg. Ceea ce il face atat de deosebit este capacitatea de a se lumina, in pielea sa existand milioane de bacterii bioluminiscente.

Axolotl-ul Mexican este o reptila care isi pastreaza infatisarea din stadiul de larva. Aceasta creatura se intalneste doar in complexul Xochimilco de langa Mexico City. Ceea ce o deosebeste de celelate reptile este faptul ca e perfect adaptata vietii subacvatice, in comparatie cu alte specii din categoria ei care pot trai si pe uscat.

Urmeaza un mamifer care traieste in Madagascar, de altfel, taram care gazduieste unele dintre cele mai ciudate specii de animale. Astfel, Aye-Aye, este votat ca fiind unul dintre cele mai urate animale din lume. Cu o coada mai lunga decat restul corpului, ochi mari, degete subtiri si un auz foarte dezvoltat, acest animal prefera viatai nocturna arboricola ale padurilor ecuatoriale.

"Cartita cheala", o specie de rozatoare, traieste in estul Africii sahariene, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si sud-estul Europei, in colonii conduse de o femela dominanta (regina). Aspectul sau grotesc este amplificat si de faptul ca lungimea cozii este aproape cat corpul sau.

Citeste si:
Angajatul unei grădini zoologice, ucis de urși sub privirile...
Angajatul unei grădini...

Uakaris este o specie de maimute care traieste in America de Sud si al carei cap este partial pigmentat in culoarea rosie. Blana, in schimb, este de culoare bej spre maro. De obicei traieste in grupuri care ajung pana la 100 de exemplare, dar in cautarea hranei formeaza grupuri mai mici, de maximum 10 animale. Ciudat este faptul ca nu are coada aproape deloc, lucru neobisnuit pentru o maimuta.

"Dragonul de mare" seamana mai mult cu... o alga. Nu este neobisnuit acest lucru, deorece infatisarea sa il ajuta sa se camufleze perfect pentru a nu fi descoperit. Lungimea lui este de aproape 35 de cm.

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.