Prezenta Marii Loji Feminine din Romania in reuniunile si forumurile Masonice Internationale aduce din ce in ce mai mult prestigiu masoneriei romanesti peste hotare.

Prezenta Marii Loji Feminine din Romania in reuniunile si forumurile Masonice Internationale aduce din ce in ce mai mult prestigiu masoneriei romanesti peste hotare.

Marea Maestra Anca Nicolescu a reprezentat Marea Loja Feminina a Romaniei la Ceremoniile Interobedentiale cu ocazia implinirii a 175 ani de la fondarea Marelui Orient al Belgiei care au fost incununate cu instalarea noului Mare Maestru Bertrand Fondu, pe 27 martie la Bruxelles.

Intre 17 si 20 aprilie o importanta delegatie condusa de Marea Maestra Anca Nicolescu a participat la lucrarile Uniunii Masonice Mediteraneene care au avut loc anul acesta la Marsilia cu tema Angajamentul Francmasoneriei in lumea moderna: cautarea drumului spre pace in bazinul mediteranean.

Cu aceasta ocazie s-a subliniat din nou apartenenta Romaniei in spatiul mediteraneean si implicarea Marii Loji Feminine la dezvoltarea si promovarea sociala a femeilor in acestui spatiu.

Pentru prima oara Marea Loja Feminina a Romaniei, ca singura Mare Loja europeeana, a fost invitata sa participe la Conferinta Masonica Americana care a avut loc in Columbia intre 21 si 22 mai .

Delegatia a fost condusa de Marea Maestra, Anca Nicolescu, care a conferentiat la Colocviul organizat cu tema Masoneria fata de globalizare.

Cu ocazia acestei Conferinte Marea Maestra ca reprezentanta a celei mai vechi Loji feminine din lume a semnat tratate de recunoastere si prietenie cu: Marea Loja Constitutionala din Peru, Federatia Columbiana a Lojilor Masonice, Marele Orient Masonic din Chile, Marele Orient al Francmasoneriei Mixte Universale din Uruguay si cu Confederatia Interamericana a Masoneriei Simbolice.

Delegatia Marii Loji Feminine din Romania a participat in continuare la a 46 Reuniune C.L.I.P.S.A.S. al carui membru este si care a avut loc la Baranquilla intre 23-26 mai.

Citeste si:
Masonii, in alerta din cauza coronavirus. Circulara trimisa de...
Masonii, in alerta din cauza...

Tema de anul acesta a fost Mutatii necesare in Francmasonerie pentru a imbunatatii deficitul de comunicare cu societatea civila, iar comunicarea prezentata de Marea Maestra in numele Marii Loji Feminine din Romania se regaseste, ca de altfel totatalitatea interventiilor domniei sale in decursul anilor, pe site-ul oficial CLIPSAS.

Cu aceasta ocazie, in cadrul Ceremoniei de clauzura s-au semnat tratate de recunoastere si colaborare intre Marea Loja Feminina a Romaniei si Marea Loja Unita do Parana din Brazilia, Marea Loja Omega a Statului New York si Marele Orient Latino American.

Adunarea generala a decis in unanimitate ca viitoarea adunare generala CLIPSAS 2009 sa fie organizata de Marea Loja Feminina a Romaniei la Bucuresti, o mare onoare si provocare pentru intreaga masonerie romana.

Marea Loja Feminina a Romaniei intretine relatii de colaborare si prietenie cu un mare numar de Mari Loji din America de Sud, USA, Canada, Europa, Asia si Africa.

Citeste si:
retailArena 2023: cifrele înregistrate la cea de-a 11-a ediție a...
retailArena 2023: cifrele...

Despre Marea Loja Feminina a Romaniei

Marea Loja Feminina a Romaniei este prima Mare Loja a unei tari din Europa centrala a fostului bloc comunist primita in Uniunea puterilor Masonice Mediteraneene si singura Mare Loja din Romania membra reprezentanta in E.M.E., Spatiul Masonic European. Intr-un interviu acordat ziarului "Ziua", Anca Nicolescu, cea care a aprins in 2003 luminile Marii Loji Feminine din Romania, a vorbit despre rolul masoneriei feminine in Romania:

"Consideram ca societatea e bicefala. In nici un caz nici matriarhala, nici patriarhala. Evolutia societatii in umanitate dovedeste ca societatea e bicefala si ca fiecare are rolul lui. Noi in fustele noastre, in care ne simtim foarte bine. Avem sortulete, dar nu suntem feministe! Noi suntem de parere ca suntem complementari, fiecare cu calitatea lui. Si, in nici un caz, noi nu vrem sa dirijam."

"In primul rand, sa ne implicam in tot ceea ce inseamna evolutia pozitiva a societatii. Va dau mai multe exemple. In Franta, securitatea sociala este o emanatie strict si exclusiv masonica. Planning-ul familial, prin care femeia a avut, astfel, dreptul sa decida asupra trupului ei, a fost impus de masoane, a fost un proiect strict si exclusiv masonic. Noi in Marea Loja Feminina a Frantei am sustinut si am lucrat la acest proiect al lui Simon Weil. Printre proiectele punctuale, avem in vedere sa facem mai multe multicentre pentru copii, unde acestia sa invete de mici toate specialitatile, avem un proiect in care vrem sa ne ocupam de copiii supradotati ai Romaniei care nu au posibilitati financiare. E de subliniat ca statul roman, totusi, a fost creat de Masonerie, de oameni care aveau 30-40 de ani de masonerie in spate".

Citeste si:
SOIREES DE LA MODE, Ediția 33 - “140 de Ani de CHANEL”, un...
SOIREES DE LA MODE, Ediția 33...

Luna trecuta Marea Loja Feminina a Romaniei a aniversat 86 de ani de existenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.