Expozitie de publicitate spaniola actuala.

Institutul Cervantes si Club de Creativos din Spania, impreuna cu Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei (MNAC) organizeaza in perioada 27 martie - 27 aprilie, la Galeria Etaj 3 / 4 (Bd. Nicolae Balcescu 2) expozitia Viva la Diferencia: publicitate spaniola actuala (2005-2007).

Vernisajul va avea loc pe data de 27 martie, ora 18:30, in prezenta curatorului Concha Wert de la Clubul Creativilor din Spania.

Vernisajul expozitiei va fi precedat, la ora 17:30, de:

Masa rotunda: Despre diferenta in publicitate.
Participa: Concha Wert (Club de Creativos - Spania), Emilia Jurado (publicist, Spania) Ema Prisca (Creative Director - Graffiti BBDO) si Valentin Suciu (Creative Director Odyssey).
Evenimentul va beneficia de traducere simultana.

Expozitia prezinta peste 120 de printuri si cateva zeci de spoturi video selectate de Club de Creativos din Madrid.

Clubul Creativilor din Spania, asociatia care reuneste oamenii de creatie spanioli, are ca obiectiv calitatea in comunicarea comerciala din Spania si de noua ani aduna cele mai bune lucrari de creatie care se fac si care apoi circula in tara. Capacitatea de sinteza si forta expresiva pe care le-a pus in joc publicitatea spaniola si care se pot vedea in unele lucrari din aceasta expozitie, nu au precedent nici in literatura, nici in arta. Manipuleaza limbajul si imaginile dupa o sintaxa noua si reuseste sa imbogateasca semnificatul; cateodata, reuseste acest lucru folosind un numar incredibil de mic de elemente. Si daca limbajul urmeaza o viziune asupra lumii, e clar ca aceste noi forme de expresie anunta o lume noua.

Institutul Cervantes este institutia publica creata de Spania in 1991 pentru promovarea si difuzarea culturii spaniole si hispanoamericane. Institutul Cervantes din Bucuresti organizeaza cursuri pentru invatarea limbii spaniole, examene de atestare a cunostintelor de limba spaniola cu recunoastere internationala (DELE), activitati culturale si pune la dispozitia celor interesati o biblioteca specializata cu peste 25.000 de titluri.

Citeste si:
Regina Elisabeta, prima apariție oficială după moartea prințului...
Regina Elisabeta, prima...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.