Rosul este una dintre cele mai dinamice culori existente si are cu mult mai multe proprietati decat ti-ai putea imagina!

Rosul este una dintre cele mai dinamice culori existente si are cu mult mai multe proprietati decat ti-ai putea imagina! Aceasta nuanta electrizanta, senzuala, puternica nu trece niciodata neobservata si patrunde in toate aspectele vietii noastre, pentru a-i oferi un plus de pasiune. Cu atat mai mult de Sarbatori, rosul se afla pretutindeni: in case, in magazine, in vestimentatia noastra, in ornamente si cadouri etc. Ce ascunde aceasta nuanta?

Rosul stimuleaza simturile si imaginatia, fiind sinonimul excitabilitatii. Este energic, vital, cald, dar si agresiv, imprevizibil, ambitios. Pe plan sexual actioneaza ca un afrodisiac si este culoarea preferata a persoanelor foarte pasionale.

Studiile arata ca unii oameni au mai mult curaj pentru a paria la jocurile de noroc, daca se afla in spatii luminate in rosu. Cei care prefera aceasta culoare pot fi descrisi in nenumarate moduri, uneori contradictorii, pentru ca personalitatea lor este foarte puternica si nuantata: energici, senzuali, ambitiosi, extravertiti, dar si imprevizibili, usor agresivi. Au spiritul organizatoric foarte dezvoltat si abilitati de conducatori. Tanjesc dupa lumina reflectoarelor si pot deveni irascibili cand nu se afla in centrul atentiei.

Femeile care prefera lenjeria intima rosie sunt voluptoase, pasionale, indraznete, pregatite pentru a experimenta senzatii noi. La polul opus, aceasta nuanta coloreaza multe dintre fanteziile erotice masculine - majoritatea barbatilor si-ar intoarce privirile mai intai dupa o femeie care poarta haine rosii.

In cromoterapie, rosul este considerat o culoare cu impact psihic semnificativ, confirmat si de reactii fizice pe masura: presiunea sangvina creste, pulsul se intensifica, respiratia devine sacadata, pielea fetei isi schimba nuanta, devenind rozalie. Expresia "a vedea rosu" este corelata furiei, agitatiei. Rosul poate indica si pericolul, astfel ca cele mai multe semnale de avertisment se bazeaza pe aceasta culoare.

Rosul poate fi reprezentativ si pentru lux, regalitate sau victorie. Amintiti-va, de exemplu, cum aratau costumatiile eroilor vostri preferati din filme sau benzi desenate sau cum este utilizata aceasta nuanta in publicitate si nu numai, pentru a evidentia caracterul exclusivist al unor obiecte. Celebrul Red Carpet sau covorul rosu al celebritatilor marcheaza momentele memorabile din industria show-biz-ului.

Rosul mai denota puritate, devotament si fericire. In Orient, acestei culori ii sunt asociate prosperitatea si succesul, de aceea rochiile mireselor sunt adesea rosii. Aceasta nuanta nu lipseste nici de pe multe dintre steagurile reprezentative ale tarilor lumii.

Vestimentatia rosie este atractiva si tese fara indoiala o aura de mister si senzualitate in jurul celor care o poarta. Pentru cunoscatori, combinatiile de rosu si visiniu pot fi explozive la anumite ocazii, cum ar fi Revelionul care se apropie! Ii poti sugera partenerei tale sa incerce o astfel de combinatie indrazneata sau poti juca chiar tu rolul vedetei in noaptea dintre ani.

Articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.