Yuppy14 Octombrie 2014de Violeta Olteanu

Lectura de 2 minute

Cat de repede poti descoperi ce se ascunde in cele doua imagini de mai jos?

Imaginile de mai jos au fost create de Rupert Sheldrake si au fost redate, in 1983, in cadrul unui experiment televizat la care au participat peste 2 milioane de persoane. Prin intermediul acestui experiment, Rupert Sheldrake dorea sa testeza teoria campurilor morfogenetice.

Foto: intrebare sursa Shutterstock.com

Teoria morfogenetica a fost avansata pentru a explica o serie de fenomene, din diverse domenii, care, pana atunci, pareau sa nu aiba niciun fel de raspuns. Considerata un fel de erezie de lumea stiintifica, teoria morfogenetica a nascut numeroase controverese de la lansarea ei.

Citeste si:
43 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977 - imaginile dezastrului
43 de ani de la cutremurul...

Rupert Sheldrake si-a fundamentat teoria pe doua experimente celebre.

In 1920, in cadrul unui experiment ce testa inteligenta soarecilor, profesorul William McDougall a construit un labirint prin care micutele animale trebuiau sa treaca pentru a ajunge la hrana. Acesta a observat ca, pe masura ce apareau noi generatii de soareci, timpul mediu in care se ajungea la hrana devenea tot mai mic.

Cel de-al doilea experiment a avut loc intre anii 1952 si 1958 pe insula Koshima, locuita de o specie de maimute numite Macaca Fuscata. Intr-unul dintre experimente, cercetatorii aruncau maimutelor fructe dulci. Desi adorau fructele, maimutele erau deranjate de faptul ca trebuie sa le manance acoperite de nisip. La un moment dat, o maimuta tanara, Imo, a descoperit ca poate rezolva problema spaland fructele. Aceast i-a aratat si mamei sale descoperirea si, foarte curand, intreaga familie de maimute a invatat ca, daca spalal fructele, le pot curata de nisip.

Fenomenul s-a extins cu atata repeziciune incat, in cativa ani, colonii de maimute de pe intreaga insula si chiar si de pe alte insule invatasera ca pot curata fructele spalandu-le in apa. In baza acestor experimente,

Citeste si:
Orban a fost testat din nou pentru coronavirus. Care este rezultatul
Orban a fost testat din nou...

Sheldrake a avansat ideea existentei unor morfogenetice care mentineau cunoasterea, nu doar in lumea fizica, ci si in cea cuantica.

Imaginile de mai jos aveau drept scop testarea acestei teorii. Sheldrake credea ca, daca un numar de persoane va putea distinge ce se ascunde in spatele acestor imagini, in timp, testul va deveni din ce in ce mai usor de trecut de ceilalti.

Puteti descoperi ce se ascunde in spatele imaginilor de mai jos?

Descopera imaginile si solutiile lor in GALERIA FOTO

Citeste si:
10+ fotografii reale care pot fi considerate iluzii optice
10+ iluzii optice care pot...

Foto main: pattern halucinant sursa Shutterstock.comTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.