Peste 32.000 de persoane, majoritatea din Transilvania, au participat la prima editie a Festivalului Electric Castle, desfasurat in perioada 21-23 iunie la Castelul Banffy de la Bontida, judetul Cluj, in organizarea Boiler Events, cu sprijinul Consiliului Judetean Cluj.

Pasionatii de muzica electronica si nu numai au putut asculta 92 de artisti care au evoluat pe cele patru scene ale festivalului, amenajate in castel si in curte. Nici aversele de sambata seara nu au redus entuziasmul pasionatilor, care au cantat impreuna cu artistii preferati, creand o atmosfera cu adevarat electrica. S-au bucurat de aprecierea tinerilor atat numele internationale consacrate, cum ar fi Morcheeba, Telepopmusik, Stanton Warriors, Feed Me, Dope D.O.D si Dub Pistols, cat si trupele romanesti, de la Suie Paprude la Robin & The Backstabbers. De asemenea, orchestra Notes & Ties a strans cateva mii de spectatori incantati de muzica de film propusa de tinerii artisti clujeni.

Instalatia sonora pentru scena principala a avut o putere de 80.000 de wati, iar pentru asigurarea curentului electric in intreaga zona de sapte hectare s-a folosit un punct de transformare de 630 kwh. In prima parte a zilei, inaintea concertelor, participantii la festival au putut participa la o serie de ateliere, proiectii de scurt-metraje si evenimente artistice. Surpriza organizatorilor a fost „Street Heroes by Burn”, un skatepark amenajat in curtea castelului unde s-au desfasurat free session-uri de skate, bmx, rollerblading si diverse concursuri cu premii.

Organizarea festivalului a fost impresionanta: 600 de persoane, din care 370 de voluntari, au incercat sa ofere cele mai bune conditii atat pentru ascultarea concertelor, cat si de transport si cazare. Aproximativ 4.000 de tineri au ocupat zona amenajata pentru campare, iar o flota de 40 de autobuze a asigurat curse permanente pe ruta Cluj-Napoca – Bontida si retur. Zona de servire a mesei s-a intins pe 800 de metri patrati, la care se adauga opt baruri deservite permanent.

Festivalul a fost apreciat si online: site-ul electriccastle.ro a inregistrat in cele trei zile de festival un trafic zilnic de aproximativ 10.000 de vizitatori unici, marea majoritate din Romania. Pagina de Facebook Electric Castle a strans peste 15.000 de like-uri, un reach de 650.000 de persoane si peste 6.000 de referinte, iar aplicatia pentru telefoanele mobile a fost descarcata de peste 3.000 de ori.

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

„Le multumim in primul rand celor care au venit la festival si care au avut incredere in noi inca de la prima editie si promitem sa nu-i dezamagim nici in anii urmatori. De asemenea, multumim reprezentantilor Consiliului Judetean Cluj, in frunte cu domnul presedinte Horea Uioreanu, care au inteles beneficiile unei asemenea manifestari pentru dezvoltarea turismului in zona si au fost parteneri activi de organizare.

Am amenajat intreaga zona impreuna cu o echipa de arhitecti deosebit de talentati de la Transilvania Trust, cei care gestioneaza lucrarile de restaurare ale acestui adevarat Versailles al Transilvaniei. Am respectat reglementarile referitoare la vestigiile istorice si am incercat sa integram moara in festival, profitand de publicul numeros pentru a prezenta castelul ca destinatie turistica interesanta pentru romani si straini. De altfel, o parte din incasarile de la festival va fi directionata spre Transilvania Trust, pentru a contribui la renovarea castelului”, a declarat Teodor Negrea, reprezentantul Boiler Events, organizatorul festivalului.

Citeste si:
Culiță Sterp le-a dat replica oamenilor care l-au criticat în urma...
Culiță Sterp le-a dat replica...

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a amintit investitiile in infrastructura locala realizate cu aceasta ocazie. „Toate masurile luate in vederea desfaşurarii primei editii a festivalului Electric Castle au avut ca scop asigurarea unor conditii cat mai bune pentru cei peste 30.000 de vizitatori care au trecut pragul castelului in cele trei zile de festival. Speram ca s-au bucurat pe deplin de acest eveniment, care pentru noi este un bun prilej de a promova judetul Cluj si castelul Banffy in randul unui public preponderent tanar, atat din ţara, cat şi din strainatate. In acelaşi timp, contribuţia Consiliului la organizarea acestui festival a constat inclusiv in investitii in infrastructura, investiţii de care vor beneficia ulterior atat comunitatea locala, cat si vizitatorii care au trecut pragul castelului Banffy dupa acest eveniment.

Citeste si:
Cei mai iubiți artiști români ai momentului, pe scena FORZA ZU
Cei mai iubiți artiști români...

Festivalul s-a dovedit a fi, chiar de la aceasta prima ediţie, un real succes, depaşind cele mai optimiste aşteptari. Constienti fiind de importanţa unei asemenea manifestari culturale de mare anvergura, ne reafirmam intenţia de a sprijini şi in viitor organizarea acestui festival, cu convingerea ca el va deveni un adevarat brand al judeţului ”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

In urma succesului inregistrat la prima editie, organizatorii au inceput deja pregatirile pentru editia din 2014, care va reprezenta o crestere a festivalului atat din perspectiva artistilor invitati, cat si a numarului de spectatori estimati i a activitatilor oferite pe durata evenimentului. Festivalul Electric Castle de la Castelul Banffy din Bontida, judetul Cluj, are toate sansele sa se impuna ca referinta in agenda evenimentelor muzicale din Transilvania si nu numai.

Citeste si:
retailArena 2023: cifrele înregistrate la cea de-a 11-a ediție a...
retailArena 2023: cifrele...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.