Nu stiu cum reuseste sau de cata rabdare este nevoie, insa Hasan Kale reuseste sa picteze un oras intreg pe aripile unui fluture.

Sunt sigura ca acestea nu sunt primele picturi in miniatura pe care le vedeti. Chiar noi, in paginile revistei noastre virtuale, v-am prezentat, nu doar odata, artisti care uimesc prin talentul, migala si rabdarea lor. Atunci, ce face opera lui Hasan Kale mai presus?

Nu stiu cum reuseste sau de cata rabdare este nevoie, insa artistul turc reuseste sa picteze un oras intreg pe aripile unui fluture. Sau pe o boaba de cafea. Sau pe o pasta. Da, pasta! Din cele pe care le fierbi si le mananci.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Cu dexteritatea unui chirurg si rabdarea unui calugar budist, Hasan Kale reuseste sa ne surprinda cu fiecare pictura. Se pare ca nu exista vreun obiect „prea mic” pe care artistul sa nu fie capabil sa isi „exerseze” arta. Hasan poate transforma orice obiect si obiectel in panza pentru picturile sale. Pare sa aiba o fascinatie aparte pentru orasul sau natal, Istanbul, pe care il picteaza pe cele mai bizare suprafete. Semintele fructelor, aripile insectelor, Hasan foloseste ce are la indemna pentru a spune povestea orasului sau mult iubit.

Hasan Kale picteaza in minuatura inca din anii '80 si este considerat unul din cei mai buni "miniaturisti" alaturi de Joseph Martinez si Yuri Zupancic.

In GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului, puteti vedea mai multe picturi in miniatura superbe.

Sursa foto: Hasan Kale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.