Cateva bucati de hartie, aparent fara nicio noima, decupate dintr-o revista de benzi desenate si un tub de lipici. Pare un morman de gunoi numai bun de aruncat. Pentru Mike Alcantara e materialul din care isi va desena eroii preferati. Atentie! - fara creion sau culoare, doar din bucati de revista lipite.

Prin definitie, colajul este un procedeu artistic compus din materiale diverse, ca hartie, fotografii sau alte obiecte, unite pe un suport de baza. Asta face si Mike Alcantara numai ca la un nivel mult mai complex.

Mike Alcantara este genul de artist care nu are nevoie de pensule sau panza pentru a compune un tablou. Imagini, aparent fara noima, decupate de revistele de benzi desenate si un tub de lipici sunt instrumentele cu care lucreaza constand. Decuapand, ajustand si lipind, Alcantara contureaza chipul personajelor din bucati de hartie, fara sa se foloseasca, macar pentru o clipa, de creion sau alte instrumente de pictura. Iar rezultatul este senzational.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

De la Superman, la Wonder Woman sau Doctor Who, Alcantara poate reda, prin colaj, chipul oricarui supererou DC sau Marvel. Este aproape ireal ca toate aceste colaje sunt create in intregime doar din bucati din reviste lipite, dar este cat se poate de adevarat. Alcantara reuseste sa gaseasca bucata perfecta din revistele de benzi desenate pentru a-si realiza uimitoarele colaje. Nu putem decat sa ne inchipui cat timp si efort presupune procesul si sa ne inchinam in fata rezultatelor. Superb!

Sursa foto:Mike Alcantara


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.