Ati mai vazut vreodata flori care leviteaza intr-un vas cu apa? Va aratam noi : )

Nu va lasati pacaliti de aceasta iluzie. Stiu, aveti impresia ca timpul s-a oprit, ca florile au ramas suspendate in timp imediat ce coditele lor au atins suprafata apei, iar acum leviteaza sfiidand gravitatia. Nu au mai apucat sa isi duca itinerariul pana la capat, nu au mai apucat sa atinga fundul vasului si raman linistite acolo pana la ofilire. Aveti impresia ca s-au oprit in aer, pentru voi, lasandu-va sa le admirati delicatetea cu care abia ating suprafata apei.

Nu va lasati pacaliti nici de gandul ca avem de-aface cu vreun truc ieftin de Photoshop si nici nu ridicati neincrezatori din spranceana cand va voi spune ca efectul a fost realizat fara vreun program de editare. Este vorba despre o vaza. O vaza poetica, da, dar o simpla vaza.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Se numeste „Ripple Vase” si a fost conceput de Taku Omura, de la oodesign. Conceptul este cat se poate de simplu. Confectionata din plastic, vaza este sculptata in asa fel incat sa imite suprafata apei si sa para ca formeaza valuri, iar florile pur si simplu leviteaza, sfidand legea gravitatiei. Vazele au o mica fanta in centru in care poate fi pusa o singura floare. Tulpina florii trece prin prin acest plastic si ajunge direct in vasul mai mare, astfel incat sa poata absorbi apa de care are nevoie. Nefiind fixata in vreun fel, vaza se poate misca in voie pe suprafata apei in functie de miscarile aerului. De asemenea, aceasta poate fi aplasat oriunde, intr-o vaza mai mare, intr-un pahar sau chiar pe apa unui lac.

In cazul in care designul ingenios al acestor vaze va cucerit, le puteti cumpara de pe oodesign.jp. Costa doar 10 dolari.

Sursa foto: oodesign.jp


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.