Yuppy 5 Martie 2015 12:32
Alegerea carierei potrivite este un proces dificil. Afla care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmezi pentru a gasi jobul ideal.

„Fa ceea ce iti place si nu va trebui sa lucrezi o zi din viata ta”, spune Confucius. Pare usor in teorie, dar este extrem de greu in practica.

Daca in perioada pre-industriala oamenii aveau de ales intre 2.000 de posibile joburi, astazi exista peste jumatate de milion de optiuni. Presiunea de a alege o cariera de la o varsta frageda si gandul ca alegerea s-ar putea dovedi gresita peste cativa ani, duc la teama si confuzie. Nimeni nu vrea sa fie prins intr-o rutina pe care o detesta, ghidati de ideea ca munca si pasiunea sunt doua lucruri care se exclud.

Cu toate astea, foarte multe persoane ajung sa isi da seama ca nu stiu ce vor sa faca, ce pasiuni au sau ce cariera ar vrea sa urmeze. Pentru a veni in ajutorul acestora, canalui de YouTube The School of Life a realizat un video in care explica pasii pe care cineva ar trebui sa ii urmeze pentru a gasi meseria care i-ar putea face fericiti. Este un proces lung si anevoios, care necesita rabdare si spirit analitic, dar rezultatul v-ar putea schimba viata.

Sunteti de acord cu teoria celor de la The School of Life?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.