Greselile majore pe care le-am identificat ar putea fi reduse la trei teme de baza.

Sunt convins ca atunci cand trimiti o scrisoare de intentie, nu intentionezi nici un moment ca aplicatia ta sa ajunga in “dosarul rotund”. Ma refer la acela pe care il goleste femeia de serviciu la sfarsitul zilei. Greselile majore pe care le-am identificat ar putea fi reduse la trei teme de baza. Restul sunt mai mult sau mai putin variatii pe aceeasi tema.

- Un inceput “moale”

La suficiente scrisori de intentie le ia unul, doua, sau chiar trei paragrafe doar pentru a face o introducere. Ce spui daca incepi in forta, cu ceva de genul: “Numele meu este X si doresc sa aplic pentru pozitia Y, din cadrul firmei W, ca urmare anuntului din Z”. Este o cale usoara de a deschide scrisoarea ta de intentie.

- Obiectivele carierei tale

O afirmatie de genul, “caut o pozitie unde abilitatile mele sa fie folosite si recunoscute in vederea unei avansari” va crea o impresie de ingamfare si il va face pe evaluator sa treaca peste aplicatia ta, chiar daca esti un om valoros. Respecta timpul celui ce iti evalueaza aplicatia si pastreaza aceste afirmatii pentru momentul in care va intalniti fata in fata.

- Plecarea ta de la jobul precedent

Oricat de puternic simti ca e impulsul sa explici motivul pentru care ai plecat de la fostul job, abtine-te! Pregateste-ti niste raspunsuri pentru orice intrebari capcana despre istoricul angajarilor tale, si pastreaza-le pentru interviu. Scrisoarea de intentie nu este un loc potrivit pentru confidente. De multe ori acest lucru poate sa conduca la usi inchise. inca ceva, fereste-te sa critici organizatile la care ai lucrat. Asta ar putea pune sub semnul intrebarii integritatea ta.

Autor: Gabriel Moldovan
CEO RRVBIUM hr
Sursa: ejobs.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.