Ai mai citit in ziare sau ai mai auzit prieteni vorbind despre MBA, dar nu stii exact ce este sau cum ar putea avea relevanta pentru tine.

MBA - Master of Business Administration este un program academic concentrat pe teoria si practica administrarii afacerilor. Cursurile sunt construite astfel incat sa-ti ofere cunostinte si instrumente de baza in principalele departamente ale unei companii, pentru ca tu sa poti conduce orice tip de afacere dupa absolvirea lor.

Ce poate face un MBA pentru cariera ta?Care este cel mai bun moment pentru a incepe un astfel de program? Un MBA trebuie inceput in momentul in care ai acumulat cativa ani de experienta de munca si esti pregatit sa avansezi in cariera, insa aceasta decizie trebuie sa tina cont de o serie de factori. Daca alegi sa urmezi un MBA in tara exista optiunea de full time sau part time care iti va permite sa si lucrezi in acelasi timp, dar daca alegi un MBA de prestigiu in afara trebuie sa fii pregatit sa te rupi de viata ta din Romania timp de un an sau doi, insa sunt sanse mari sa traiesti o o experienta cu adevarat remarcabila si sa ti se deschida oportunitati nebanuite anterior.

Pentru a putea urma un MBA trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii: rezultatele la GMAT sa fie intre limitele acceptate de programul pe care vrei sa-l urmezi, rezultatele academice anterioare sa fie satisfacatoare, sa ai experienta de munca si sa poti furniza cateva recomandari bune din partea fostilor angajatori sau profesori. GMAT-ul sau Graduate Management Admission Test este un test in limba engleza ce urmareste sa evalueze capacitatea de comunicare in limba engleza si abilitatea de intelegere si rezolvare rapida a unor constructii/probleme logice. Exista multiple surse de informare in aceasta directie si mai nou, in Romania, poti beneficia chiar de asistenta gratuita din partea reprezentantilor locali ai unor institutii din Marea Britanie si din alte tari din Europa ce ofera o serie de studii post universitare (MBA, master). Mai multe detalii sunt disponibile pe www.bridge-study.org.

Citeste si:
Monopoly, razboiul mondial si un secret bine pastrat
Monopoly, razboiul mondial si...

Unul din actorii importanti care incurajeaza decizia de a urma un MBA este accesul la o retea de mii sau zeci de mii de absolventi ai aceluiasi program si la personalitati de top din lumea afacerilor. Acestia te pot ajuta sa pui bazele unei afaceri sau iti pot oferi sugestii pentru gasirea unui loc de munca potrivit, imediat dupa finalizarea studiilor. Astfel daca iti doresti sa obtii un post de conducere, MBA-ul poate fi solutia. Conform unui studiu efectuat in Statele Unite, Marea Britanie si Germania, 80% din directorii executivi ai companiilor intervievate au declarat ca un MBA e foarte important pentru a deveni un manager de top. Avand in vedere cresterea ponderii activitatii companiilor multinationale in Romania, este cert ca un MBA va deveni un element de diferentiere pe o piata a muncii din ce in ce mai concurentiala.

E important de subliniat este ca MBA-ul per se nu este o cheie magica catre succes si bani. E foarte important cum folosesti la maximum informatiile oferite, oamenii pe care ii vei cunoaste si abilitatile pe care le vei deprinde in urma acestui program.

Citeste si:
O roata, doua roti..suficient!
O roata, doua roti..suficient!

Foto: skins.be

Sursa: eJobs - Nr. 1 in recrutarea online in Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.