Cea de-a patra editie a celei mai complexe competitii de bartending din Romania - BARMANIADA, debuteaza cu Etapa de Speed Service. Marti, 28 august, in Club Spice, incepand cu orele 20:00, cei mai rapizi barmani din toate colturile tarii se vor intrece in prepararea bauturilor contracronometru.

Motto-ul de anul acesta al competitiei Barmaniada – “Demonstreaza ca esti profesionist” - ii invita si ii provoaca totodata pe barmanii participanti sa-si etaleze talentul si indemanarea in fata unui juriu de specialitate, cu reprezentanti de renume din bartending-ul romanesc si international.

Etapa de Speed Service va consta in pregatirea si servirea rapida, intr-un interval de timp cat mai scurt, a sase cocktail-uri si doua sticle de bere.

“Cand m-am inscris la Barmaniada, nici macar nu imi trecea prin cap ca o sa am sansa sa o si castig. M-am pregatit, am venit la Bucuresti pentru prima etapa, cea de Speed Service, si...am castigat-o! Niciodata nu mi-as fi putut da seama cate cunostinte poti dobandi intr-un an si cat de mult conteaza antrenamentul pentru o competitie, atat pentru tine ca om, cat si ca barman. Am ajuns la concluzia ca doar participand la competitii poti sa-ti faci o autoevaluare corecta, sa-ti cunosti nivelul de profesionalism, sa faci schimb de experienta cu profesionisti din domeniul tau, sa acumulezi cunostinte, sa progresezi, sa evoluezi.” – a declarat Marian Porumb, Barmanul Anului 2011.

La cea de-a patra editie a sa, Barmaniada este deja o competitie consacrata care, prin provocarile pe care le ofera participantilor, promoveaza meseria de barman la nivel national, motivandu-i pe acestia sa se implice tot mai mult in ceea ce fac, sa aiba rezultate de exceptie si sa se impuna in domeniul in care activeaza.

Premii

La Etapa de Speed Service, prima din cele 6 ale competitiei, s-au inscris pana in prezent 40 de candidati. Prima provocare va recompensa rapiditatea si profesionalismul barmanilor participanti cu urmatoarele premii: 400 € - locul I, 250 € - locul al II-lea, 150 € - locul al III-lea. Barmanul care acumuleaza cele mai multe puncte pe parcursul tuturor probelor de concurs va fi desemnat, la finalul competitiei, “Barmanul Anului 2012 in Romania”.

Barmanul Anului 2012 se va bucura de premiul cel mare, in valoare de 1000 € si, mai ales, de sansa de a reprezenta Romania la Jameson Bartenders Ball 2013, in Irlanda.

Citeste si:
Irina Rimes, reacție dură după ce a fost comparată cu Theo Rose:...
Irina Rimes, reacție dură...

Jameson Bartenders Ball este un eveniment anual, organizat de Jameson, in Irlanda, care reuneste aproximativ 200 de barmani profesionisti din peste 20 de tari, pentru a le oferi o experienta de neuitat.Programul activitatilor din cadrul evenimentului include vizite la distilerie, training-uri si degustari, o competitie de mixologie si, in final, o petrecere memorabila.

Juriu

Si cea de-a patra editie Barmaniada se va bucura de prezenta unui juriu profesionist, format din barmani si traineri de renume. Anul acesta, juriul ii va avea ca invitati speciali si pe castigatorii editiilor anterioare ale competitiei: Marjan Kukuneshoski (Make) - Barmanul Anului 2009, Sergiu Biris - Barmanul Anului 2010 si Marian Porumb - Barmanul Anului 2011.

Cea de-a 4-a editie – Barmaniada 2012 – “Demonstreaza ca esti profesionist!” se va desfasura pe parcursul a 6 etape:

Citeste si:
VIDEO Ucrainenii, mai hotărâți ca niciodată să-și apere țara....
VIDEO Ucrainenii, mai...

  • Speed Service – 28 august

  • Bere - Octombrie • Somelier - Octombrie

  • Barista - Noiembrie

  • Mixologie - Noiembrie

  • Working flair & Exhibition – Decembrie

Organizatorii au pregatit, special pentru audienta probei de Speed Service, o degustare unica de whisky. Astfel, la finalul celor doua ore ale primei etape a competitiei Barmaniada, publicul va fi invitat sa experimenteze gusturi si arome deosebite, obtinute prin procese diferite de maturare a whisky-ului.

“Deoarece la Barmaniada vor participa concurenti din toată tara, organizatorii isi doresc acoperire la nivel national. Prin urmare, anul acesta, competitia va beneficia si de transmisie in direct, realizata cu sprijinul www.evenimentelive.ro. Transmisia va fi live pe site-ul www.barmaniada.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.