Asociatia MACAIA organizeaza proiectul iSharing Trust Society: The Experimenti, o initiativa artistica de tip interventie culturala ce propune experimentarea unei societati artistice alternative - proiect finantat de AFCN.

Proiectul “Sharing Trust Society: The Experiment” se desfasoara in perioada 18.03.2012 – 07.11.2012 si propune experimentarea unei societati alternative care are la baza un sistem de valori orientat spre o organizare socio-cultural artistica, unde principalele valori vor fi colaborarea, generozitatea si schimbul de bune practici.

Interventia culturala are la baza un parteneriat intre zece asociatii si institutii publice si care, in colaborare cu 50 de tineri artisti, voluntari si specialisti provenind din diferite zone artistice si sociale din tara si strainatate, are ca obiective principale cresterea gradului de constientizare si implicare social artistica, promovarea diversitatii culturale si sprijinirea tinerilor artisti.

In perioada 18.07.2012 – 1.08.2012 are loc etapa de experimentare si definitivare a conceptului de societate alternativa. Activitatile se vor imparti in trei directii: de definitivare a conceptului de convietuire, de lucru pe ateliere si de construire a spatiului fizic.

Retail jobs

Implementarea si experimentarea la scara larga a conceptelor se va produce in Etapa Festival a proiectului, in perioada 2.08.2012 – 5.08.2012, in cadrul WaHa Festival. In vederea valorificarii conceptului, vor avea loc peste 60 de spectacole sustinute de artisti din Romania si Europa: 3 spectacole de umbre si lumini, un spectacol teatru labirint, 3 nature performances, 3 spectacole de miscare gest si dans, un spectacol pentru copii, 4 spectacole cu foc si lumini (flow arts), 30 de concerte/recitaluri/dj set/ live/ jam sessions, 30 de opere de land art si deco, eco deco, instalatii, 5 spectacole de dans contemporan, 3 spectacole de new media, cinema in aer liber.

Formatul este adecvat experimentarii unei societati alternative intr-un cadru de festival ce va reuni artisti atat din Romania cat si din alte tari, unde publicul este participant activ.

Citeste si:
Vacanța în Transilvania: 10 idei de locuri de basm
Vacanța în Transilvania: 10...

Locatia aleasa pentru desfasurarea WaHa Festival si implementarea experimentului „Sharing Trust Society” este padurea de langa satul Viscri. Retras de la drumul mare ce leagaBrasovul de Sighisoara, satul Viscri adaposteste una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate sasesti. Izolarea, dar si absenta altor ocupatii in afara de agricultura, au facut ca pe la sfarsitul anilor ‘90 sa apara proiectul „Sosete din lana naturala din Viscri. Cu timpul, trocul s-a transformat intr-un adevarat proiect la care participa 125 de familii din sat.

„Sharing Trust Society: The experiment” este o initiativa artistica ce are ca scop principal crearea contextului actual pentru a experimenta o societate alternativa prin care sa rechestionam sistemul actual de valori dintr-o perspectiva bazata pe ideea ca fiecare om este valoros si are ceva deosebit de oferit.

Citeste si:
6 exercitii ciudate pentru antrenarea creierului care iti...
6 exercitii ciudate pentru...

Foto main: Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.