Unul din cele mai interesante grupuri ale jazz-ului european, Nik Bartsch's Ronin revine in luna mai in Romania pentru un concert gazduit de Sala Radio. Activi din anul 2001, muzicienii elvetieni au in discografie sase albume, ultimele trei fiind editate la reputata casa de discuri ECM Records.

In 2011, The Wall Street Journal ii claseaza pe locul doi intr-un top al concertelor anului, inaintea unor artisti ca Bjork sau Radiohead, punctandu-le astfel prestatia live de exceptie.

Nik Bartsch's Ronin imbina inteligent elemente de jazz, funk, muzica clasica contemporana sau muzica ritualica japoneza, rezultatul fiind nu doar surprinzator de coerent, ci chiar un original "Zen Funk", cum si-au botezat ei insisi, stilul. Carismaticul pianist Nik Bartsch spune despre compozitiile sale:

"Pentru mine, muzica este un mariaj intre arhitectura si dramaturgie. Orasul este un creuzet pentru multe idei, dar, desigur este si un pericol din cauza zgomotului, sunt prea multe lucruri, prea multe influente, prea multe posibilitati. Totusi, exact in asta consta provocarea pentru cineva interesat de meditatie si pace, trebuie sa faci o alegere, sa-ti asumi responsabilitatea pentru elementele folosite in muzica ta.

Retail jobs

Ca si compozitor, am dorit sa ma delimitez de anumite dogme. Am incercat sa combin ritmuri cu linii melodice mai simple, mai scurte, dar care totusi evoca o anumita energie polifonica".

Pe 10 mai 2012, ora 20.00, pe scena de la Sala Radio din Bucuresti ii veti putea asculta pe Nik Bärtsch (pian), Kaspar Rast (tobe), Thomy Jordi (bas), Andi Pupato (percutii), Sha (saxofon, clarinet). Timp de 90 de minute, Ronin va face proba creativitatii si expresivitatii muzicale pentru care este atat de apreciat de iubitorii de jazz.

Biletele vor putea fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro. la urmatoarele preturi:

Categoria I-85 ron
Categoria II-75 ron
Categoria III-60 ron

Primele 100 de bilete cumparate, participa la o extragere pentru 10 pass-uri meet & greet cu Nik Bartsch si restul grupului.

Citeste si:
Din ce face bani Carla’s Dreams în afară de muzică: „Asta n-o să...
Din ce face bani Carla’s...

Trimiteti codul de bare de pe bilet insotit de numele dvs. pe adresa office@twinarts.ro ( subiect:meet & greet Nik Bartsch’s Ronin).

Castigatorii vor fi anuntati pe pagina de Facebook Twin Arts.

Evenimentul este organizat de Twin Arts in parteneriat cu Ambasada Elvetiei in Romania. Acest concert este primul din seria evenimentelor Jazzistika.

Nu este permis accesul in Sala Radio cu aparate foto profesionale si camere de filmat.

Detalii pe www.twinarts.ro ; www.eventim.ro ;


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.