Felicia Filip, Carmen Tanase, Vlad Mirita, Matilda Pascal Cojocorita si Adrian Paduraru urca pe scena romantelor la cea de-a 46-a editie a Crizantemei de Aur

Festivalul National de Interpretare a Romantei si cel mai longeviv eveniment muzical al Romaniei deschide portile celei de-a 46-a editii, vineri, 18 octombrie, la Targoviste. Pe parcursul celor 3 zile, pe scena vor urca personalitati de renume precum: Felicia Filip, Vlad Mirita, Matilda Pascal Cojocorita, Carmen Tanase si Adrian Paduraru. In plus, Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” va pune in scena spectacolul de canzonete “Paris, mon Amour!”.

Ajuns la cea de-a 46-a editie, Festivalul Crizantema de Aur isi va intampina publicul din fosta Cetate de Scaun a Tarii Romanesti cu momente artistice deosebite ale marilor artisti autohtoni, dar si internationali, cat si cu interpretari de suflet ale celor 14 concurenti veniti din toata tara si din Republica Moldova.

Prezentatorii evenimentului vor fi mult apreciatii actorii Adrian Paduraru si Carmen Tanase.

Marea soprana Felicia Filip este si in acest an presedinta juriului si va fi insotita in prezidiu de nume importante precum: tenorul Florin Georgescu, artistii Matilda Pascal Cojocarita si Gheorghe Turda, dirijorul Voicu Enachescu, actorul Boris Petroff, redactorul sef Radio Romania Cultural Sorina Goia.

Prima seara ii va aduce pe scena pe apreciatii tenori Vlad Mirita si Florin Georgescu, cat si pe Matilda Pascal-Cojocorita, artista indragita a muzicii populare. Tot in aceasta seara, castigatorul de anul trecut al Marelui Trofeu, Gheorghe Leordan, va interpreta romante cu parfum de crizantema. A doua seara de festival va continua cu momente oferite de artisti internaţionali ce vor interpreta genuri muzicale inrudite romanţei, precum canzonete din Italia, fado din Portugalia, flamenco din Spania, romanţa ruseasca, ungureasca si ucraineana.

Citeste si:
Massif free your wild side
Massif free your wild side

Gala Laureatilor Crizantema de Aur 2013 va avea loc duminica, 20 octombrie si va incanta publicul cu un spectacol deosebit de cantonete, pus in scena de Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”: “Paris, mon Amour!”. Productia Teatrului de Opereta invita spectatorii intr-o cafenea de pe o strada pariziana, unde sub lumina felinarelor, acestia vor asista la o serie de povesti despre dragoste, arta, seductie si frumos.

Pe durata festivalului, Casa de Cultura a Sindicatelor din centrul fostei Cetaţi de Scaun a Ţarii Romaneşti va fi imbracata in haine de sarbatoare, celebrand natura, intr-o imbinare armonioasa cu voci de aur si parfum de crizantema.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Cultura a Sindicatelor din Targoviste si de la Teatrul Municipal si au preturi cuprinse intre 40 si 100 de lei.

Citeste si:
Detalii mai puțin știute despre soția lui Nosfe. Cei doi s-au...
Detalii mai puțin știute...

Organizatorii acestei editii sunt Primaria Municipiului Targovişte, Consiliul Local Targovişte, Teatrul Municipal, cu sprijinul Consiliului Judeţean Damboviţa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.