Pininfarina Cambiano este poate cel mai frumos concept prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva. O creatie superba a casei de design italiene, care a fost atat de bine primita de public, incat se discuta daca sa fie sau nu produsa in serie limitata.

Conceptul este unul atat de design cat si de tehnica, dar, sincer, partea de design este absolut dominanta. O vedeti in poze, n-are rost sa mai detaliez, mie mi se pare extraordinar acest Pininfarina Cambiano. Apropo de nume – Cambiano – nu este doar unul ales pentru ca suna bine, ci este numele orasului in care Pininfarina are sediul central.

Veti observa repede ca Pininfarina Cambiano se vrea un sedan sport, eco, ale carui linii ultraelegante sunt trasate in as afel incat masina are o portiera pe partea stanga si doua pe drepata, cea din spate fiind, evident, mascata in montantul spate. Montant central nu exista, iar plafonul transparent este sustinut de o structura discreta si stilizata.

Interiorul este tipic unul concept, cu un tablou de bord mult prea futurist pentru un model de serie. Consola centrala este transparenta, iar toate comenzile sunt integrate in display-uri cu touchscreen.

Retail jobs

La nivel tehnic, Pininfarina Cambiano se prezinat cu 4 motoarele electrice, produse de Magneti Marelli, amplasate in roti. Puterea maxima a acestui ansamblu ajunge la 816 CP, cuplul fiind la 640 Nm. Cu aceste motoare si alimentate de bateriile pozitionate sub podeaua portbagajului, Pininfarina Cambiano ofera o autonomie de maxim 205 km, dar are si o solutie pentru o autonomiemai mare.

Pininfarina Cambiano

Conceptul italienilor mai are, pe post principal de generator, o mini turbina alimentata cu motorina, care incarca bateriile, dar poate ajuta si direct la propulsie (gen Chevrolet Volt). In acest caz, Pininfarina Cambiano ajunge la o autonomie maxima de 800 km.

Pininfarina Cambiano

In ceea ce priveste dinamica, Cambiano sta excelent: 0 – 100 km/h in 4,2 secunde si 250 km/h viteza maxima. Pentru ca are patru motoare ce pot fi controlate si independent, Pininfarina Cambiano vine si cu modul “Drifting Mode”, motoarele simuland in acest caz comportamentul unui diferential cu alunecare limitata.

Citeste si:
Este greu sa-i rezisti! Conceptul Volante este ucigator
Este greu sa-i rezisti!...

Pininfarina spune ca noul Cambiano este cel mai eficient model electric la acest moment, din punct de vedere al razei de actiune. Iata insa si niste cifre, atunci cand vorbim de extreme: Cambiano ofera o autonomie de 46 km daca se ruleaza cu 250 km/h. Iar daca bateriil esunt complet descarcate, doar pe baza turbinei Cambiano ofera o viteza maxima de 152 km/h.

Frumos tare acest Cambiano. Ar fi pacat sa nu ajunga pe strada, fie si in doar cateva exemplare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.